Speel-O-Theek ’t Hobbelpaard doet mee aan NLdoet

speelotheek open dagKampen – Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook de Speel-O-Theek ’t Hobbelpaard in Kampen. Zij gaan op vrijdag 11 maart van 9.00 – 12.00 uur meedoen met de klus voorjaarsschoonmaak om al het speelgoed van de uitleen te onderwerpen aan een grondige schoonmaakbeurt.

Speel-O-Theek: “Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. We hebben nog een paar vrijwilligers nodig die ons komen helpen om deze klus te klaren. Het is geweldig als we straks weer schoon en fris speelgoed in onze schappen hebben staan, klaar om uitgeleend te worden!”

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij  hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.