Speeltuin De Speelpoort gewild bij NLdoet

speelpoort

Kampen – Speeltuin De Speelpoort is een gewild vrijwilligersproject op de website van NLdoet. Voor de landelijke vrijwilligersdag van het Oranjefonds hadden zich vorige week al 20 vrijwilligers aangemeld om op zaterdag 21 maart in de Kamper speeltuin te klussen.

Voorzitter Wichert van Gelder is in zijn nopjes met de grote animo om de Speelpoort weer speelklaar te krijgen. “We doen nu een aantal jaren mee met NLdoet en merken dat dit voor steeds meer mensen het moment is om iets voor de speeltuin te doen. Met een deel van de werkzaamheden starten we al voor de NLdoetdag, en ook dan zetten zij zich al in. Maar het werk concentreert zich echt op die ene zaterdag. En als we vragen waarom ze meehelpen, dan hebben ze goede herinneringen aan spelen in de speeltuin toen ze zelf nog kind waren.”

“Toen we voor het eerst aanhaakten met het Oranjefonds waren we met de vaste ploeg vrijwilligers aan het werk. Nu zie ik opnieuw nieuwe namen op de lijst van aanmeldingen. Je ziet dat zo’n overkoepelende organisatie dan toch zijn vruchten afwerpt.”

Nieuw toestel
Tijdens de klusdag in de oudste speeltuin van Kampen wordt naast het reguliere onderhoud ook extra klussen gedaan. “We zijn nu bezig met de voorbereiding voor een nieuw toestel en het zou zo mooi zijn als we dat op 21 maart konden plaatsen.”
Welk nieuw toestel het wordt wil hij nog niet zeggen: “Dat kunnen de kinderen zien op 4 april als we het speelseizoen weer openen.”

Niet alleen hard werken
De meehelpende vrijwilligers worden die dag voorzien van koffie, koek en een broodmaaltijd tussen de middag. “De klusdag op 21 maart begint rond 9. 30 uur en duurt tot 16.00 uur. Meld je wel even aan, dan kunnen we er rekening mee houden met de broodjes.”
Wie zich nog wil aanmelden kan dat doen op de website van NLdoet.nl of via info@despeelpoort.nl

Adres: Engelenbergplantsoen 5 in Kampen
Informatie over de speelpoort vindt u op www.despeelpoort.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*