zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsSportimpuls Kampen dertien keer toegekend

Sportimpuls Kampen dertien keer toegekend

-

Sportimpuls2

In de periode van 20 januari tot en met 16 maart kregen (sport)verenigingen, scholen, instellingen, stichtingen en overige (maatschappelijke) organisaties de kans een projectplan in te dienen voor de financiering van een sportief evenement, programma of project. Op maandag 24 maart 2014 heeft de jury zich gebogen over dertig ingediende aanvragen voor de Sportimpuls Kampen 2014. Dertien aanvragers krijgen een financiële impuls om hun plan uit te voeren.

Wethouder Sport Pieter Treep, die tevens juryvoorzitter was: “De jury was verrast door de veelzijdigheid van de aanvragen. Hele originele zaten ertussen. Wij hebben er vooral op gelet of er sprake was van samenwerking met andere partijen en of er een stimulans uitging om meer te gaan bewegen. Je ziet in de projecten dat je soms met een klein budget heel veel kunt doen.”

De beschikbaar gestelde subsidie van in totaal € 60.000 was alleen bedoeld om de breedtesport te stimuleren. In totaal is er ruim € 28.000 toegekend. Binnenkort start de tweede aanvraagronde. Daarvoor is dan nog ruim € 30.000 beschikbaar. Wethouder Pieter Treep: “Ik hoop dat de aanvragen in de eerste ronde ook een inspiratiebron zijn voor andere verenigingen om een aanvraag in te dienen.”

Gehonoreerde aanvragen
De financiële impulsen zijn toegekend aan:
av Isala ’96 (Bevrijdingsloop)
c.g.v. Wilhelmina (Groot/ouder-kind acrogym)
Gymvereniging Wilsum/’s-Heerenbroek (Streetdance en Zumba)
Gymnastiekvereniging Wilsum/’s-Heerenbroek/Zalk/Kampereiland/Kamperzeedijk (Airtumbling)
IJGV’38 (Soft Turnen)
Kampenion (Table Stars)
Kanovereniging Skonenvaarder (Pensiokano-clinics)
kv. Dos Kampen – Veltman (Jeu de Boules)
RKDOS (Jump4Heroes)
RKDOS (Peuter- en kleuterfestijn)
Speeltuin Akelei (Nationale Buitenspeeldag)
Wijkvereniging Onderdijks (Onderdijker run)
Wit-Blauw (Korfbalpalen op schoolpleinen)

Tweede aanvraagronde
Heeft u ook een goed plan en wilt u graag nog gebruikmaken van de Sportimpuls Kampen 2014? Binnenkort start de tweede aanvraagronde waarin organisaties een aanvraag kunnen indienen. Organisaties die al een Sportimpuls hebben ontvangen, kunnen alleen voor een nieuw programma, evenement of project in aanmerking komen. De exacte startdatum is nog niet bekend, maar naar verwachting kan de inschrijfperiode geopend worden in de periode mei tot half juni. Wilt u hier gebruik van maken? Hou daarvoor de berichtgeving de komende maanden in de gaten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Sportimpuls Kampen kan contact op worden genomen met Jenneke Bos via j.bos@kampen.nl of (038) 339 29 84.

Sportimpuls

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen