Sportschool van Dijk sluit fitnesscentrum.

Na 41 jaar komt er een eind aan het bestaan van het fitnesscentrum van sportschool van Dijk in Kampen.  De sportschoolhouder kan het financieel niet meer bolwerken. Vanaf 1 juni 2021 gaan de deuren dicht.

“De afgelopen 15 maanden hebben wij, samen met onze trouwe leden, er alles aan gedaan om de financiële-schade te beperken maar het heeft niet mogen baten. (Van die 15 maanden zijn we er 10 dicht geweest). Mede door hun steun, en de diverse “hulp-actie’s”, konden we elke keer weer een maandje vooruit en hoopte we op een snelle “heropening”. Al vele maanden zijn de kosten hoger dan de inkomsten”, aldus de sportschoolhouder op zijn facebook pagina.

“Met pijn in ons sporthart nemen we afscheid van onze leden, ons fitnesscentrum en onze fijne collega’s. Keer op keer zijn ze flexibel en creatief geweest met het bedenken en aanbieden van buitensport. Vorig jaar (met onze fitness-tent) sleepte zij elke dag honderden kilo’s naar buiten en s’avonds weer naar binnen. Maar ook het begeleiden van “wandel-fitness” in het stadspark en momenteel het “buiten-fitness” bij ons fitnesscentrum. Zonder hun top-instelling was dit nooit gelukt”

De oprichter van de sportschool is Jetze Van Dijk. Hij is in 1962 begonnen als assistent Judo leraar. In 1966 opende hij in Kampen, op een klein zoldertje aan de Groenestraat, zijn eigen sportschool. Door de jaren heen heeft hij vele jongeren getraind, gecoacht en geïnspireerd. Veel van zijn pupillen hebben Internationale en Nationale titels behaald in Judo en Karate. Zelf behaalde Van Dijk de 6e dan judo, 5e dan karate, 4e dan Jiu Jitsu, werd hij 15 x Oost Nederlands Kampioen en 1 x Nederlands kampioen in 1966.

In de sportschool werd later niet alleen les gegeven in Judo, maar ook in zeer veel andere (vecht)sporten, zoals Karate, Jiu Jitsu, Kickboksen, Kendo en Tae Bo. In een tijd dat deze sporten nog niet zo bekend waren in Nederland. In 1985 kwamen daar Fitness en Aerobics bij.

Alle “budo-sporten” staan organisatorisch en financieel geheel los van het fitnesscentrum. Die gaan gewoon door aldus de huidige eigenaar.

1 Comment

  1. Prettige herinneringen aan Jetze van Dijk, een judoleraar voor iedereen, heb veel van hem geleerd over de sport en heeft een deel van mijn persoonlijkheid gevormd. Dankjewel Jetze en Zwaan, geniet van jullie welverdiende pensioen. Ik kom trouwens oo 55 jaar sportschool Jetze van Dijk: 1966-2021

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*