Sportwensen van mensen met een beperking in kaart gebracht

paralimpics

Vanaf morgen ontvangen ruim 700 inwoners van de gemeente Kampen een uitnodiging om deel te nemen aan een behoefte-inventarisatie aangepast sporten van Sportservice Kampen. Sportservice Kampen wil in samenwerking met Loes Boetes, regiocoach aangepast sporten, meer inzicht krijgen in de sport- en beweegbehoefte van mensen met een beperking.

Doel van de vragenlijst
Met deze inzichten kan Sportservice Kampen hen met een sportwens beter op weg helpen naar geschikte sport- en beweegactiviteiten. Daarnaast kan het sport- en beweegbeleid beter worden afgestemd op het beweeggedrag van inwoners van de gemeente Kampen. Zo kan er bijvoorbeeld een (aangepaste) sportactiviteit worden opgestart, als blijkt dat meerdere inwoners dezelfde sportwensen hebben.

Sportwethouder Geert Meijering: “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in Kampen sporten en bewegen. Jong en oud, met of zonder beperking. Om dat te kunnen bereiken willen we graag van de sportwensen op de hoogte worden gebracht.”

Uitnodiging
De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening, stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD. De uitnodiging wordt verzonden naar alle inwoners van 18 tot en met 65 jaar die bekend zijn bij de WMO van de gemeente Kampen en alle kinderen/jongeren tot en met 18 jaar die speciaal onderwijs volgen.

Uiteraard zijn inwoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel graag individueel sportadvies willen ontvangen, van harte uitgenodigd de vragenlijst in te vullen op www.sportservicekampen.nl. Via de button ‘onderzoek aangepast sporten’ komt u bij de vragenlijst terecht. De vragenlijst kan tot 1 juli 2015 ingevuld worden.

Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek na de zomer beschikbaar.

Meer informatie
Heeft u vragen over het onderzoek of over uw deelname? Neem dan contact op met Loes Boetes, regiocoach aangepast sporten, via e-mail: aangepastsporten@sportservicezwolle.nl of telefoonnummer: 038 – 423 66 86.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*