Stadswandeling over de Amsterdamse School

Zaterdag 24 september, de laatste zaterdag van de maand, is het weer tijd voor een stadswandeling van cultuurZIEN. In 2016 is het 100 jaar geleden dat voor het eerst de typering Amsterdamse School gebruikt werd voor een -toen- nieuwe kunst- en architectuurstroming in Nederland. Een mooi thema om een zaterdagse wandeling aan te wijden.

Als locatie is gekozen voor een wandeling ”op Zuid”. Rond het Engelenbergplantsoen staat een bijzonder ensemble van gebouwen uit de periode rond 1900. Villa Mary, Villa Burghout, de glasfabriek, Het Stedelijk Gymnasium en het Stadsziekenhuis van Kromhout, de laatste dit jaar ook 100 jaar oud. Daarna volgen op Zuid enkele prachtige wooncomplexen in de stijl van de Amsterdamse School. Aanmelden voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt.

Voor de wandeling wordt om 14.00 uur verzameld aan de zijkant (stad) van Villa Mary, IJsseldijk 1. De deelnamekosten bedragen € 6, – p.p. (met biebpas € 5, –). Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl of bel met (038)331 10 24.
villa mary


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673