Stadswinkel informeert en onderzoekt

stadswinkel

Leegstand bestrijden en informeren
De Stads Winkel Kampen (Oudestraat 116) is een samenwerking tussen gemeente Kampen, de Ondernemers Vereniging Kampen (OVK) en de provincie/Rijkswaterstaat. De gemeente Kampen informeert in de winkel bezoekers over haar beschikbare bouwkavels, de provincie en Rijkswaterstaat informeren over het project ‘Ruimte voor de Rivier’ en de OVK wil de leegstand in de binnenstad bestrijden. De Stads Winkel is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Voor vragen over bouwkavels zijn er op dinsdag van 14.00 – 18.00 uur, op woensdag van 10.00 – 14.00 uur en op donderdag van 14.00 – 18.00 uur medewerkers van de gemeente aanwezig. Voor vragen over de aanleg van het Reevediep is er elke woensdag van 14.00 – 17.00 uur een medewerker van de provincie aanwezig.

Onderzoek winkelbehoefte
Momenteel is de Stads Winkel bezig met een onderzoek naar de winkelbehoefte van winkeliers en winkelend publiek in Kampen. Op de Leuke Lange Zaterdag is aan winkelend publiek gevraagd welke branche of winkel zij misten. Ideeën hierover kunnen ook gemaild worden naar info@stadswinkel.nl. Aan alle winkeliers van de Oudestraat wordt daarnaast gevraagd een enquête in te vullen over hun wensen. Gecombineerd met een advies van de vastgoedeigenaren over de mogelijkheden zal de promotiewinkel van daaruit inventariseren aan welke soort winkels en (grote) merken in Kampen behoefte is. Daarna wordt een strategie bedacht hoe deze winkels verleid kunnen worden zich te vestigen in onze binnenstad.

Kavelcafé Gemeente Kampen
Bij het kopen van een kavel en het bouwen van een huis komt heel wat kijken. Door middel van informatieve ‘kavelcafés’ en ‘startercafés’ wil de Gemeente Kampen op een laagdrempelige manier starters en zelfbouwers van informatie voorzien. Deze avonden zullen in de Stads Winkel (Oudestraat 116) plaatsvinden. Op woensdag 8 april om 19.30 uur vindt het eerste kavelcafé plaats in de Stads Winkel. Tijdens deze avond is Robert Flier van SEC architecten aanwezig om uitleg te geven over zelf bouwen op een kavel. Iedereen die interesse heeft in het kopen van een kavel en het bouwproces erna is van harte welkom. De avond is geheel vrijblijvend en er is veel gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis. Het volgende kavelcafé in de Stads Winkel staat gepland op 20 mei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*