Stand van zaken omtrent bouw parkeerdek

Gemeente licht situatie en plannen toe van parkeergarage Buitenhaven

Al toen KampenOnline uitgebreid publiceerde over de voorbereidende werkzaamheden, voor het parkeerdek aan de kop van de Noordweg, en de schade die met name door het heien ontstond, gaven betrokken bestuurders van de gemeente aan geschrokken te zijn van alle aandacht. Later kwam daar de schrik overheen van de zieke heimedewerkers. In een persbericht laat de gemeente weten hoe nu verder te gaan.

De Arbeidsinspectie heeft de werkzaamheden stil gelegd op grond van artikel 28 van de Arbowet oftewel ’werkzaamheden die ernstig gevaar opleveren voor personen’ naar het oordeel van de inspecteur. De Arbeidsinspectie informeert de gemeente als opdrachtgever, en andere betrokken partijen, binnenkort over hun verantwoordelijkheden. Wethouder Meijering verzekert pas verder te gaan met het project als ”belangrijke feiten en omstandigheden boven water zijn en we zeker weten dat de situatie veilig is voor werknemers en omwonenden”. Er wordt een breed onderzoek opgestart naar feiten uit het voortraject en de uitvoering en naar de omstandigheden waaronder het werk verantwoord kan worden voortgezet.
parkeerdekZoals eerder bericht (zie onderaan) speelt de problematiek van door gasfabrieken verontreinigde gronden ook elders in Nederland en men hoopt dan ook tot leerpunten te komen voor ”de gehele branche en opdrachtgevers”. Als onafhankelijk procesbegeleider zal Jan Westmaas, voormalig burgemeester van Meppel, het onderzoek begeleiden, dat naar verwachting enkele weken zal duren. Volgende week wordt er weer een bewonersbijeenkomst georganiseerd waarop GGD en andere deskundigen aanwezig zullen zijn om vragen te beantwoorden. Op de foto’s uit november zijn de werkzaamheden te zien bij de vroegere teerput van de gasfabriek, ruwweg gelegen voor het hondentoilet bij de Buitenhaven. Eventuele ammoniakdampen waren afkomstig uit die teerput en niet van het poepveldje.

Zie ook:
Milieu volgende zorg bij bouw parkeerdek
Geen vertrouwen bewoners De Hagen in gemeente Kampen
Kordate sloop sluis verbijstert velen


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*