Start campagne Veilig en plezierig uitgaan in fietsvrije Oudestraat

fietsen oudestraat2

Veilig en plezierig uitgaan en ruimte geven aan het uitgaanspubliek en hulpdiensten in het smalle deel van de Oudestraat. Dat is het doel van de campagne die op 7 maart 2015 van start gaat in het uitgaansgebied van Kampen.

In het smalle gedeelte van de Oudestraat zorgen de vele geparkeerde fietsen tijdens het uitgaan regelmatig voor overlastsituaties. Gemeente, politie, horeca in Kampen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) hebben de handen ineengeslagen voor het verhogen van de veiligheid van het uitgaanspubliek.

“Door alle geparkeerde fietsen in het smalle gedeelte van de Oudestraat, wordt de doorgang voor uitgaanspubliek en hulpdiensten regelmatig geblokkeerd. Dit is een ongewenste situatie”, aldus burgemeester Koelewijn. ”Samen met de horeca, politie het CCV willen we stimuleren dat uitgaansbezoekers de fietsen niet meer hier parkeren, maar op het Heutszplein, het pleintje bij de Marktgang of in de bredere delen van de Oudestraat.”

Tijdens de campagne ligt de focus op de persoonlijke benadering van uitgaansbezoekers. Horecaondernemers en portiers maken hun bezoekers attent op het ‘parkeerprobleem’. Bij de start van de campagne op 7 maart gaat ook burgemeester Koelewijn het uitgaanspubliek attent maken op verkeerd geparkeerde fietsen.

De campagne start in de nacht van 7 op 8 maart om 0.30 uur in de Oudestraat. Het ‘fietsenparkeerprobleem’ wordt dan op ludieke wijze onder de aandacht gebracht bij het uitgaanspubliek. Ook in de nachten van 14, 21 en 28 maart is er volop aandacht voor dit onderwerp.

De campagne is onderdeel van een landelijke pilot van het CCV, die tot doel heeft veilig uitgaan te bevorderen. Kampen is één van de vijf pilotsteden. De resultaten worden geëvalueerd en dienen als basis voor toekomstige acties in andere steden.

fietsen oudestraat1

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*