Zaterdag twee april start het motorseizoen (video)

Inspectie bij SMS, toertocht met MTC en zijspantreffen bij MCG

Op de kalender is de lente begonnen en zoals bij meer organismen, begint het dan ook bij motorrijders te kriebelen. In IJsselmuiden opent SMS Motorcycles op de Spoorlanden het motorseizoen met gratis controles voor de motor en versnaperingen voor de inwendige mens. MTC Iesselmuden organiseert haar eerste toertocht van het seizoen en in Genemuiden vindt aanstaande weekeinde het jaarlijkse zijspantreffen plaats.

MTC IJsselmudenSMS Motorcycles
Sinds een jaar of twee is SMS Motorcycles gevestigd in de nieuwe bedrijfspanden in de hoek van de Spoorstraat en de Oosterlandenweg. Van daaruit wordt de regionale markt bediend voor reparatie en verkoop van alle merken motoren. In het merk BMW is de motorzaak min of meer gespecialiseerd en de onderneming kent ook een werkplaats voor zijspanbouw. Eigenaar Hans Hulsenbos is zelf een verwoed zijspanrijder en is elk jaar een graag geziene gast, ehm, motorrijder, op De Mooiste Dag. Tijdens de seizoensopening kan iedereen zijn motor gratis laten controleren op 7 punten. Ook staat er gratis koffie, thee en een broodje worst klaar. Diverse occasions en zijspannen zullen uitgestald staan.

Voorjaarstocht MTC Iesselmuden
De toercommissie van motorclub MTC Iesselmuden trapt zaterdag het seizoen af met een dagtocht van zo’n 170km. Motorrijders die zin hebben in een mooie en gezellige toertocht worden uitgenodigd om mee te rijden en (vrijblijvend) kennis te maken met de club. Voor het nieuwe seizoen staan er weer een tiental ritten op de agenda waarvoor leden drie Euri betalen en gasten zes Euri, inclusief koffie bij de tussenstop. De groep vertrekt om 13u00 uur bij supermarkt Boni aan de Goudplevier en hoopt rond 17u30 weer terug te zijn. Het thema is ’Ruimte voor de Rivier’. Om alvast in de stemming te komen, kunt u onder de videoreportage de verwijzing volgen naar het verslag van de afsluitende motortocht van MTC Iesselmuden vorig seizoen.

MTC IJsselmudenZijspantreffen Genemuiden
Vorig jaar kreeg SMS Motorcycles bezoek van deelnemers aan het Zijspantreffen in Genemuiden tijdens hun toertocht.  Dat treffen wordt dit weekeinde opnieuw georganiseerd bij het clubhuis aan de Hasselterdijk. Een verwijzing naar meer informatie staat onderaan. Om alvast in de stemming te komen, kunt u hieronder een videoreportage van Pieter Polman bekijken van het Zijspantreffen in Genemuiden vorig jaar.

Zie ook:
Van Wilsum naar Wilsum met Iesselmuden (afsluiting 2015)
Toerkalender MTC Iesselmuden
Facebookpagina SMS Motorcycles
Zijspantreffen MC Genemuiden (Gaellemuun.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*