zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsStart wijkaanpak Verbeter & Bespaar in Kampen in Cellesbroek en Middenwetering

Start wijkaanpak Verbeter & Bespaar in Kampen in Cellesbroek en Middenwetering

-

Start wijkaanpak Verbeter & Bespaar in Kampen in Cellesbroek en Middenwetering

Op donderdag 31 oktober vindt in de wijken Cellesbroek en Middenwetering de officiële start van de Verbeter & Bespaar wijkaanpak in Kampen plaats. Energie- en duurzaamheidswethouder Pieter Treep trapt de wijkaanpak in Kampen af door het openen van de Overijsselse Energiebus in deze wijken. Wijkbewoners zijn uitgenodigd om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. De wijkaanpak heeft als doel om woningeigenaren te helpen bij het besparen van energie in hun huis.

Om 16.00 uur opent wethouder Treep de Overijsselse Energiebus op het plein voor sporthal Cellesbroek, Akelei 1 in Kampen. Daarna kunnen inwoners van de wijken tot 21.00 uur in de bus terecht voor gratis advies over hoe zij in hun woonsituatie het beste energie kunnen besparen. Daarnaast kunnen bezoekers informatie krijgen over de duurzaamheidslening (een lening voor energiemaatregelen met zeer lage rente) of de premie voor isolatiemaatregelen (die kan oplopen tot 900 euro) en hulp bij het aanvragen hiervan. Voor wie energieneutraal wil renoveren bestaat er een speciale subsidie. Ook zijn er lokale installateurs, bouw- en isolatiebedrijven bij de Energiebus aanwezig die hun producten en diensten presenteren en offertes uit kunnen brengen.

Inwoners van Kampen kunnen ook zelf meehelpen om energiebesparing in Kampen te bevorderen. Mensen die enthousiast zijn over energie besparen in huis en ook hun buren hierbij willen helpen, kunnen Energie Ambassadeur worden namens Verbeter & Bespaar Kampen. Energie Ambassadeurs zetten zich vrijwillig in om anderen te helpen met energie besparen. Verbeter & Bespaar Kampen ondersteunt hen hierbij. Ook kunnen mensen hun eigen woning beschikbaar stellen als voorbeeldwoning. Daarnaast kunnen mensen zich aanmelden voor deelname aan het pilotproject om hun woning tot energieneutrale woning te renoveren of voor deelname aan gezamenlijke inkoop.

Verbeter & Bespaar Kampen is een initiatief van de gemeente Kampen. De Overijsselse Energiebus is onderdeel van de Wijkaanpak van Verbeter & Bespaar Kampen. Tijdens de wijkaanpak worden woningeigenaren geadviseerd hoe zij in hun woning het beste energie kunnen besparen. Zo vinden woningeigenaren op de website van Verbeter & Bespaar Kampen bijvoorbeeld welke energiebesparende maatregelen per type woning uit de wijk het meest effectief zijn.

De officiële start van de wijkaanpak vindt plaats in de wijken Cellesbroek en Middenwetering. Op 28 november staat de bus in het centrum van IJsselmuiden. De wijkaanpak loopt tot en met 2015 en doet in die periode ook andere wijken in de gemeente Kampen aan.

Kijk voor meer informatie op www.verbeterenbespaar-kampen.nl.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen