Stationsgebouw Kampen wordt tijdelijke huiskamer voor iedereen

stationHet oude stationsgebouw aan het Kamperlijntje wordt de komende twee weken omgetoverd tot huiskamer. Inwoners van de gemeente Kampen en reizigers zijn van 15 tot en met 27 juni van harte welkom om de huiskamersfeer te komen proeven.

Een plek om te verpozen, af te spreken, te werken en informatie te krijgen

In het stationsgebouw komen zitjes waar mensen kunnen wachten op bus of trein of met mensen willen afspreken. Ook komen er werktafels en is er WIFI voor mensen die buitenhuis willen werken of werkafspraken willen maken. De bibliotheek stelt tijdschriften, kranten en boeken beschikbaar.

Er is informatie te vinden over het Nationaal Landschap IJsseldelta, over het gebiedsproces Bolwerk/Buitenwacht en over de geschiedenis van het Kamperlijntje. In de tweede week voorziet bakker René Vermeij de bezoekers van de huiskamer van versnaperingen.

Aanleiding

Het oude stationsgebouw aan de Kamperlijn is de uitvalsbasis voor het gebiedsproces Bolwerk Buitenwacht. Een van de doelen van dit gebiedsproces is om aan het fraaie stationsgebouw weer een publieksfunctie te geven. De gemeente werkt daarbij samen met de eigenaar NS Stations. In de gesprekken over de toekomst van het gebouw viel regelmatig de term huiskamer. De gemeente en NS stations gaan daarom nu tijdelijk het huiskamerconcept uitproberen. Graag horen beide partijen van de inwoners van Kampen en de reizigers hoe dat bevalt en wat er nog beter georganiseerd kan worden. Mogelijk vormen deze twee weken wel de aanzet voor een (groep van) ondernemer(s) om het station te gaan exploiteren.

Er is ook ruimte voor mensen om zelf iets te presenteren aan medebewoners of reizigers en met hen in gesprek te gaan. Dat kan zijn in de sfeer van kunst, een verhaal vertellen of een kleine brainstorm organiseren over een eigen idee voor het gebied of het station. Wanneer iemand daar belangstelling voor heeft, dan kan dat gemeld worden bij Linda Zaaijer van de gemeente Kampen via l.zaaijer@kampen.nl. Zij neemt dan contact op.

Meer informatie over het gebiedsproces Bolwerk/Buitenwacht is te vinden op www.kampen.nl/bolwerk of via facebookpagina van de Vrienden van Bolwerk Buitenwacht.     www.facebook.com/VriendenBolwerkBuitenwacht. De Vrienden van Bolwerk Buitenwacht zijn betrokken inwoners van Kampen die zich graag opwerpen als ambassadeur van het gebiedsproces. Zij zijn ook op meerdere dagen in deze weken in het station aanwezig. De openingstijden van de huiskamer: van 15 tot 20 juni van 08.30 uur tot 18.00 uur en van 22 tot 27 juni van 07.30 uur tot 18.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*