Stationskwartier in trek bij huizenkopers

Versnelde ontwikkeling Stationskwartier door grote vraag woningen/kavels

Het loopt voorspoedig met de verkoop van woningen in het Stationskwartier. Zowel de projectmatige woningen in fase 4 als het cluster van 6 vrije bouwkavels aan de buitenrand van de wijk zijn uitverkocht. Reden voor de gemeente, Rotij projecten b.v. en deltaWonen om zo spoedig mogelijk de volgende fasen in de nieuwe wijk te ontwikkelen. De bouw van de verkochte woningen in fase 4 start naar verwachting dit jaar nog.

In de fasen die nu versneld ontwikkeld gaan worden gaat het om circa 100 woningen. In opdracht van deltaWonen bouwt Rotij momenteel 32 energieneutrale huurwoningen. Bovendien start Rotij in het laatste kwartaal met de verkoop van de volgende fase projectmatige woningen. Aangezien een groot deel van deze woningen langs de fraaie buitenrand van de wijk ligt, verwacht de ontwikkelaar veel belangstelling. Net als bij de vorige fasen wordt nu ook weer een mix gemaakt van rijwoningen met verschillende oppervlaktes, twee-onder-een-kapwoningen en een beperkt aantal vrije bouwkavels.

Wethouder Veldhoen is blij met deze ontwikkeling: ”In fase 4 waren er voor de meeste woningen meerdere gegadigden. Er is dus veel vraag naar een woning in het Stationskwartier. Dat toont aan dat de wijk gewild is om te wonen en dat er behoefte is aan nieuwbouwwoningen in onze gemeente.”

De gemeente is inmiddels gestart met de verkoop van een nieuwe serie bouwkavels, bestemd voor vrijstaande woningen, aan de Koploper. Vanaf oktober start de gemeente ook met de verkoop van 6 bouwkavels (voor tweekappers) aan de Elisabeth Kampenlaan en de Frederica van Schaickstraat.
De informatie over deze kavels is dan ook te vinden op www.kavelsinkampen.nl.

Er is inmiddels begonnen met de ontwikkeling van de eerste fase van het winkelcentrum. Volgens planning wordt in het 2e kwartaal van 2017 gestart met de bouw. Begin 2018 gaan de winkels dan open voor de klanten.

stationskwartier


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673