Sterk spelend KV DOS Kampen Veltman uiteindelijk met lege handen

In een spannende wedstrijd tegen de ongeslagen koploper HKC uit Hardinxveld-Giessendam, zijn de korfballers van DOS Kampen er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. In de laatste minuut wisten de gasten het winnende doelpunt te maken naar uiteindelijk 21-22.

 

DOS begon erg sterk aan de wedstrijd met Wichard van der Kolk, die debuteerde in het 1e team op de plaats van de geblesseerde Daniel Lewerissa. Van der Kolk speelde een goede wedstrijd en liet zien dat hij zich prima kan handhaven.
Vol strijd en passie liet de thuisploeg zien dat ze niet van plan waren om de huidige koploper een gemakkelijke middag te bezorgen. Na 15 minuten spelen stond DOS met de stand van 10-6 op een terechte voorsprong van vier doelpunten. Echter wist de thuisploeg dit verschil niet vast te houden. De ploeg uit Hardinxveld-Giesendam liet zien waarom ze bovenaan staan in deze klasse, met een aantal mooie afstandsschoten en gemakkelijk verkregen strafworpen stond de ruststand van 12-13 op het scorebord.

Na de rust leek het dat HKC gemakkelijk weg zou lopen en bij de stand van 13-16 leek de wedstrijd gespeeld. Echter liet de thuisploeg zien over veerkracht te bezitten, met twee afstandsschoten van de sterk spelende Yvonne te Hove en daarna twee keer door Matthijs Bastiaan stond het halverwege de tweede helft toch weer 17-17. DOS en het enthousiaste publiek bleven geloven dat er een verrassing in zou zitten, vooral toen, met vijf minuten voor tijd, er 21-19 op het scorebord stond.
Toch wist HKC zich wederom terug te knokken. Bij de gelijke stand van 21-21 met nog één minuut te spelen leek de wedstrijd op een terecht gelijkspel af te gaan.
Echter verzuimden de korfballers van DOS om de wedstrijd rustig uit te spelen en liet de ploeg zich verleiden om toch de overwinning te forceren. Helaas voor de thuisploeg pakte dit verkeerd uit en wist HKC nog één aanval uit te spelen en met een zuiver afstandsschot er 21-22 van te maken.

Na het laatste fluitsignaal waren de spelers van DOS erg teleurgesteld en verlieten met een zuur gevoel het veld. Trainer Michael Jongman was erg trots op zijn ploeg die vandaag veel vechtlust maar ook veerkracht lieten zien en vond ook dat één punt zeer verdiend was geweest.

Volgende week speelt KV DOS Kampen Veltman een uitwedstrijd tegen ASVD uit Dronten.
Scores: Dennis van Putten 6, Matthijs Bastiaan 6, Yvonne ten Hove 3, Esther Hamberg 2, Josie Vos 2, Nikita Brehler 1, Wichard van der Kolk 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*