Stichting 4Gambia blij met shirts V.V. KHC

4gambia-fc-democracy-kuloro1

 

Nadat de stichting 4Gambia eerder al overtollig materiaal (waaronder shirtjes en ballen) van voetbalverenigingen IJ.V.V. en DOS Kampen mocht ontvangen was het nu KHC die enige tijd geleden ruimhartig materiaal schonk.

Géke Lagerburg-Schutte: “We mochten ook van KHC o.a. voetbalshirts in ontvangst nemen die over-en-teveel in de kast lagen. Het duurde even voordat we ze konden opsturen maar inmiddels is het bewijs geleverd en zijn daar de eerste foto’s.”FC Democracy Kuloro is één van de gelukkige teams die trots is op de mooie shirts die zij als nieuw ervaren.”

4gambia-ballenNet als in Nederland is men in Gambia gék op voetbal. Overal op straat vind je jongens die een balletje trappen, of een blikje, of… Soms op voetbalschoenen, meestal op blote voeten… Gelukkig zijn er veel lokale voetbalclubs, opgericht en geleid door Gambianen die weten dat voetbal bijdraagt aan een goede gezondheid. En aan saamhorigheid. En aan respect voor elkaar. En aan het leren samenwerken. En bovenal aan het hebben van plezier.

In maart 2012 bracht Géke Lagerburg-Schutte voor het eerst een bezoek aan Gambia. Tijdens dat bezoek raakte ze betrokken bij de kleuterschool in Batokunku. Géke werd vooral geraakt door de vriendelijke mensen die achter hun stralende lach veel zorgen en verdriet verbergen. Na terugkomst in Nederland begon zij in het klein wat te helpen en zo ontstond  uit een persoonlijke bewogenheid Stichting 4Gambia.  Wat begon als een particulier initiatief is uitgegroeid tot een stichting die bij oprichting al meerdere projecten en activiteiten omvatte. “We steunen waar men zich verantwoordelijk voelt voor eigen ontwikkeling, eigen kinderen en eigen toekomst, maar waar men het niet alleen kan. Want we geloven wel, maar niet in zoek-het-zelf-maar-uit. Zelfs niet als je een andere taal spreekt, of als je in een andere cultuur en met een andere religie bent groot gebracht.”

Géke roept ook andere sportverenigingen op om overtollig materiaal zoals shirtjes, ballen, trainingspakken of sportschoenen beschikbaar te stellen. Kijk voor meer informatie op de site van www.4gambia.nl

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673