Stichting Gospel Factory verbindt en versterkt

11139421_366879253522615_5462073875213766647_n

Door Niek Teune

KAMPEN – Met het vastberaden zetten van een handtekening door het kersverse bestuur, gaat Gospel Factory officieel verder als een stichting. Handen worden geschud, felicitaties worden uitgedeeld. Het plan dat al jaren door de hoofden van Steen Redeker en Wind ging, kan nu eindelijk concreet gemaakt worden. De nieuwe stichting wil gospel binnen Nederland naar een hoger niveau tillen en een breed platform bieden aan alles op het gebied van gospelmuziek.

‘Alexander en ik zijn enkele jaren geleden bij elkaar gekomen om een soort database op te stellen voor lokale musici en zangers, die actief zijn op het gebied van gospel. Het was onze bedoeling om bandjes, die onverhoopt zonder bijvoorbeeld een zanger of gitarist kwamen te zitten, hiermee te helpen in hun zoektocht naar een nieuw bandlid. We liepen in onze eigen omgeving tegen dergelijke problemen aan’, vertelt nieuwbakken secretaris/penningmeester Hilbert Steen Redeker. ‘Het is een feit dat er bij bandjes veel vragen leven’, vult voorzitter Alexander Wind aan. ‘Ze weten niet precies hoe ze velerlei zaken aan moeten pakken. Op internet is een heleboel te vinden, maar dat is heel erg versplinterd. Er is geen partij die echt uitleg kan geven en op alle vraagstukken een pasklaar antwoord heeft. De Gospel Factory wil een soort consulent voor de gospelmuziek zijn’, aldus Wind.

‘De database stond redelijk snel op een zijspoor, omdat dit voor ons niet haalbaar was. Wat wel bleef hangen, was de gedachte om bandjes op lokaal niveau vooruit te helpen. In 2013 hebben we daarom het evenement ‘Band zoekt Kerk’ op poten gezet, dat direct een daverend succes was. We besloten om naast de bandjes, ons ook op podia en kerken te richten. Ook zij kunnen hulp in hun zoektocht naar de geschikte artiest gebruiken. Nederland barst van het talent en er is veel meer dan het bandje dat je altijd boekt’, vertelt Wind.

‘Tussen november 2013 en november 2014 hebben we het hele concept goed uitgedacht. We willen nu ook met artiesten individueel aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van bandcoaching. Ook willen we hen zoveel mogelijk informatie bieden over allerhande zaken die voor hen van toepassing zouden kunnen zijn. Zo kunnen we hen informeren over crowdfunding, maar ook over albumopname. Om de artiesten op hun wenken te bedienen, zijn er diverse specialisten, met ieder een eigen expertise, bij de stichting aangesloten. Een gedeelte van deze mensen zetelt tevens in de Raad van Advies. Samen met het bestuur staan zij klaar voor iedereen die op wat voor manier dan ook aan gospel gerelateerd is’, zegt Steen Redeker.

‘Artiesten mogen ons altijd benaderen. Tot 7 november aanstaande, wanneer de volgende editie van ‘Band zoekt Kerk’ plaatsvindt, verlenen wij onze intakegesprekken helemaal gratis. We kunnen tijdens de intake kijken waar we de persoon of de personen in kwestie het beste mee verder kunnen helpen. Daarnaast gaan we zelf onze website zo spoedig mogelijk lanceren. Het moet een landelijk platform worden, waar ook vragen gesteld kunnen worden.’

‘Wij geloven dat de reddende boodschap uit de Bijbel het verschil maakt in het leven van mensen. Gospelmuziek kan een middel zijn om deze boodschap te verspreiden. Gospel Factory zal als landelijk platform een breed fundament leggen voor iedereen die zich bezighoudt met gospelmuziek er ervoor zorgen dat Nederland niet langer om gospelmuziek heen kan. Dit willen we doen door te verbinden, talent te versterken en kennis en ervaring te delen. Het is niet zo dat we iets totaal nieuws gaan doen. We willen samenwerken, koppelen en binden. Wanneer dat lukt, is onze missie geslaagd.’

Gospel Factory is te volgen op Twitter en Facebook. Zeer binnenkort kunt ook terecht op de website van de stichting, namelijk www.gospelfactory.nl. Twijfel niet en neem, indien gewenst, contact op!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*