Stichting Het8steWerk aan de Ronde Tafel

Stichting het8stewerk, onder leiding van Jaap Boersma en Gea Overweg bouwt aan een innovatief wooninitiatief aan de Zwartendijk 8. Het idee is dat mensen, die onverhoopt in een benarde situatie zitten, hier tot rust te komen zodat het leven weer op de rails gezet kan worden.

Op locatie is begonnen met de bouw van het plan waarbij Vereniging De Ronde Tafel 30 Kampen eind 2020 besloot om dit initiatief de ondersteunen.

‘De corona situatie heeft ervoor gezorgd dat er een andere aanvliegroute genomen moest worden inzake het ophalen van gelden’, aldus de voormalig Ronde Tafel 30 voorzitter Woltjer.

Normaliter speelt fysieke verkoop een grote rol in het ondersteunen van goede doelen; dit keer is het over een andere boeg gegooid. Fysieke verkoop werd online verkoop van bedrukte mondkapjes. Er was ook een tafelaar die een enorm succes had met de verkoop van rookworsten. Naast deze financiële ondersteuning is er bijgedragen op het gebied van kennis en kunde en hebben de heren van de tafel hun handjes laten wapperen gedurende twee zaterdagen in April. Geheel vanuit het ’Noaberschap principe’ en met oog op de Corona regels werd hard gewerkt en zijn diverse werkzaamheden volbracht.

Onder genot van een ‘tot in de puntjes verzorgde lunch’ door de gastheer en gastvrouw werd een cheque van € 1.733/- overhandigd. Hiermee is het benodigde bouwgereedschap aangeschaft dat nodig is voor realisatie van dit geweldige initiatief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*