zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIJsselmuidenStichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden zoekt met spoed vrijwilligers

Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden zoekt met spoed vrijwilligers

-

Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden (SPGIJ) is met spoed op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij verschillende taken.

De SPGIJ is een manege voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele of meervoudige beperking. Dagelijks worden er paardrijlessen gegeven. Wat de manege daarnaast bijzonder maakt, zijn het huifbedrijden en mennen met een aangepaste menkar.
Bij het huifbedrijden wordt een bed met ruiter bovenop een kar getild. Onder deze kar lopen twee paarden. De cadans van de paarden heeft een zeer ontspannend effect op de ruiter. Het kan spasmen verminderen en heeft een positief effect op de stoelgang.
Op de aangepaste menkar kunnen ook mensen in een rolstoel ervaren hoe het is om zelf te mennen.

Om al deze activiteiten te organiseren, heeft de SPGIJ vrijwilligers nodig. De manege draait voor het grootste deel op fantastische vrijwilligers. De manege komt op dit moment vrijwilligers te kort, wat ertoe kan leiden dat de lessen afgezegd moeten worden doordat er geen hulp is.

Vrijwilliger Alice Klooster legt uit wat het vrijwilligerswerk voor haar zo bijzonder maakt: ‘Het werk is ongelofelijk dankbaar. Die lach die je op het gezicht tovert van een ruiter, die knuffel die je krijgt uit dankbaarheid, dat is waar je het voor doet’. Ze legt uit dat het niet nodig is om ervaring met paarden of de doelgroep te hebben. Als je geen ervaring hebt, zijn er vrijwilligers die je het met liefde leren. Zelfs als je geen affiniteit met paarden hebt, zijn er genoeg andere klussen die je kan doen. Zo is de manege dringend op zoek naar mensen die de ruiters vanuit hun rolstoel met een tillift op het huifbed kan leggen en dit huifbed op de kar kan tillen met de lift.
Naast het bedienen van de lift, worden mensen gezocht die stallen kunnen uitmesten of de paarden kunnen voeren. Hierbij hoeft er geen direct contact met paarden plaats te vinden mocht je dit niet willen.

Liever wel direct contact met de paarden en de ruiters? In de paardrijlessen lopen vrijwilligers mee naast het paard en begeleiden de ruiter in de les. Hierbij heb je vaak gezellig en op een mooie manier contact met de ruiter waar je naast loopt. Daarnaast verzorgen de vrijwilligers de paarden en zorgen ze ervoor dat de paarden opgesteld klaarstaan voor hun volgende ruiter.

De manege heeft vele vrijwilligers die al jaar en dag elke week een paar uur op de manege meehelpen. Het vrijwilligerswerk geeft energie. Wat is er mooier dan een geluksmoment creëren bij een ruiter? Dankzij de hulp van de vrijwilligers, kunnen de ruiters een zorgeloos moment beleven waarbij beperkingen geen belemmering vormen.

Houd jij onze ruiters op het paard? Voor aanmelden als vrijwilliger of voor vragen kan er contact opgenomen worden met 06-27203827 of kan er een mail gestuurd worden naar in**@sp***.nl. Er kan altijd een keer meegekeken worden of besproken worden wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen