dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsStolpersteine Geerstraat nu al beschadigd...

Stolpersteine Geerstraat nu al beschadigd…

-

Kampenonline werd de afgelopen dagen door diverse bronnen benaderd met de melding dat de (onlangs in de Geerstraat geplaatste) Stolpersteinen nu al beschadigd zijn.
stolpersteine

Uiteraard hebben wij contact gezocht met de SKS ( Stichting Kamper Struikelstenen) met de vraag of dit bij de stichting bekend was. Joop van Dijk van de SKS is direct polshoogte gaan nemen, en kwam tot de conclusie dat de stenen inderdaad al beschadigd waren.

“Ik heb de steentjes zojuist met eigen ogen bekeken, en inderdaad, er is al enige schade aan de steentjes. Ik geloof (hoop) dat de steentjes niet door vandalisme zijn beschadigd. De oorzaak zal waarschijnlijk meer liggen in gesleep met spullen, aanlevering van winkels, zoals dat nu eenmaal in winkelstraten plaatsvind.”
De steentjes in de Geerstraat liggen, vergelijkbaar met de overige, ook wat meer midden in de straat, het effect hiervan lijkt nu dus ongunstig uit te vallen. Dit is voor de SKS dus een aandachtspunt. “Wellicht moeten we gaan overwegen om deze steentjes te verplaatsen, meer richting de gevel. Kijken in hoeverre beschadigingen zijn weg te poetsen e.d. Het onderhoud van de steentjes zal toch een van onze agendapunten worden, want ze liggen er nu wel, maar ze hebben te lijden van alle omstandigheden waar straat plaveisel nu eenmaal mee te maken heeft.” Aldus Dhr. van Dijk. 
De stichting organiseert binnenkort een “poetsronde om alle steentjes een goeie poetsbeurt te geven, zodat ze er weer mooi bij liggen.
Voor meer informatie over de z.g.n. Struikelstenen vind u op de site van de Stichting – www.stolpersteine-kampen.nl

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen