Stopzetting heien vertraagt bouw parkeerdek

Gewijzigde aanleg fundering na veel onrust en schade kost geld en tijd

Afgelopen maandag werd duidelijk hoe groot de onrust is onder de bewoners aan De Hagen. Tevens waren er al meerdere meldingen van scheuren in muren en ontzetting van deuren en raamkozijnen. Gisteren is dan ook besloten om de heiwerkzaamheden te beëindigen en de resterende palen anderszins de grond in te werken. Ook is er duidelijkheid geschapen over melding en afwikkeling van schade.

Heien De Hagen

Behalve aan De Hagen trad er eveneens overlast op aan de andere zijde van de bouwplaats aan de kop van de Noordweg. Bij Icare, gevestigd op de begane grond van de villa tegenover de Oude Buitenhaven, werden de medewerkers ook geconfronteerd met verontrustende trillingen. De gemeente heeft nu geconcludeerd dat ”het niet meer verantwoord is de resterende palen (ongeveer 33 van de 128) te heien”. Er zal een trillingsvrij paalsysteem gezocht worden om de nog niet geheide palen in de bodem te brengen. Dit laatste zal naar verwachting niet voor februari volgend jaar plaatsvinden waarmee zowel kosten als planning overschreden zullen worden.

Het eerste wordt nu in kaart gebracht en zo gauw het nieuwe kostenplaatje bekend is, zal het bekend worden gemaakt. Het tweede betekent dat het parkeerdek hoogstwaarschijnlijk niet meer voor de Hanzedagen zal worden opgeleverd. De gemeente stelt wel alles in het werk om het gebied ”toegankelijk en toonbaar voor bezoekers en bewoners” te doen zijn. Over de schade, een onzekere factor voor de aanwonenden, is besloten dat die afgewikkeld zal worden via de verzekeringsmaatschappij van de gemeente. Een wijkbewoner bij de bouwplaats merkte bij het horen van het nieuws op dat zo ”het onverwachtse en geniepige slopen van de ontdekte historische sluis, om de bouwvoortgang niet te vertragen, fijntjes gewroken wordt.”Heien De Hagen

Zie ook:
Geen vertrouwen bewoners De Hagen in gemeente Kampen
Heien Noordweg veroorzaakt scheuren in huizen
Misrekening vertraagt bouw parkeerdek Buitenhaven
Kordate sloop sluis verbijstert velen
Archeologisch vondst Noordweg gesloopt
Gemoederen lopen op over parkeergarage Buitenhaven
Start werkzaamheden parkeergarage Buitenhaven
Nieuwbouw parkeergarage Buitenhaven
Loopt Brunnepe onder water?


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*