Storing Stadsbrug roept vragen in de politiek op

Zorgen en twijfels over veiligheid bij GroenLinks

Afgelopen maandag was de Stadsbrug van half vijf ’s middags tot half elf ’s avonds gestremd. Er was geen verkeer mogelijk tussen de binnenstad van Kampen en het treinstation aan de andere kant van de IJssel. Men moest bijna acht kilometer omlopen, -fietsen of -rijden. De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W.

Stadsbrug gestremd

De Stadsbrug is een belangrijke verbinding in de gemeente Kampen, zo is maandag 27 juli jongstleden maar weer eens gebleken. GroenLinks zet grote vraagtekens bij de regie vanuit de gemeente in deze kwestie. De informatievoorziening moet sowieso beter, is de fractie van mening. Social media vormden de belangrijkste informatiebron terwijl de gemeente eigenaar van de brug is. Na de brand bij Regelink zijn afspraken gemaakt over communicatie bij crisissituaties. De storing van de Stadsbrug is voor GroenLinks niet hetzelfde als een grote brand. Maar het effect van de gestremde brug was dermate groot, dat de gemeente had moeten handelen.

Vanaf half tien maandagavond zette Connexxion een bus in om de treinreizigers naar de overkant van de river te vervoeren. De fractie van GroenLinks noemt het onzorgvuldig dat er niet eerder vervangend vervoer was. Behalve terugkijken en bespreken hoe de informatievoorziening te verbeteren, kijkt de fractie ook al ver vooruit. Tijdens de Hanzedagen in 2017 is een functionele en veilige verbinding van groot belang. Maar natuurlijk ook voor en na die tijd. Daarom heeft de plaatselijke gemeentefractie van GroenLinks vragen gesteld. Deze zijn te lezen op de hieronder vermelde website van de Kamper afdeling van GroenLinks.

Stadsbrug gestremdVolg voor de vragen en een videoverslag van de storing de volgende verwijzingen:
Raadsvragen GroenLinks afd. Kampen
Videoreportage Stadsbrugstremming


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*