Strijd om Beste raadslid gaat door zonder Kampen

Foto van auteur

 

Knipsel

De verkiezing van het beste raadslid van Nederland gaat door zonder een Kamper kandidaat.

Lijsttrekker Nieke Jansen van GroenLinks stond bij het sluiten van de eerste stemronde op 4. Jansen: ”Een vierde plek in de publieksprijs, dat is een Olympisch diploma. Als sporter kun je daarmee thuiskomen.”

Een jury heeft vervolgens bepaald welke 12 mensen door mochten naar de tweede ronde. Er is daarbij gekeken naar partijen en regionale spreiding. Per partij mocht slechts één raadslid doorgaan. Jansen viel daarbij buiten de top twaalf. Is zij daardoor teleurgesteld? Nieke Jansen: “Iemand die mij in Kampen aan het werk ziet nomineerde me. Dat was prachtig. En ik ben blij met alle stemmen en de positieve reacties over mijn inzet, zichtbaarheid en betrouwbaarheid. De echte verkiezingen zijn op 19 maart. Dan bepaalt de publieksstem voor de volle 100% de uitslag. Ik ga enthousiast door, voor GroenLinks en voor Kampen.”

In totaal waren er 325 raadsleden uit heel Nederland aangemeld. De 50 raadsleden met de meeste stemmen na de eerste ronde werden door de jury beoordeeld. Wim Rill raadslid en kandidaat voor GroenLinks stond na de eerste ronde op plaats 21 en viel om dezelfde redenen af voor de tweede ronde.


HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: