Op donderdag 28 december was er in sporthal De Maten het 47e tafeltennistoernooi voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Kampen. Het toernooi werd georganiseerd door tafeltennisvereniging Kampenion.

De school Het Stroomdal werd evenals de voorgaande twee jaren winnaar van de schoolbeker. Zij mogen de beker nu houden. De tweede plaats werd dit jaar opgeëist door De Morgenster uit Kampen. Hieronder de lijst van deelnemers die, of overtuigend of na soms erg spannende wedstrijden, de prijzen in de wacht wisten te slepen:

Meisjes 9 jaar: 1e Julia Douma, 2e Davitha de Vries, 3e Meike Huls
Meisjes 10 jaar: 1e Desiree Kwakkel
Meisjes 11 jaar: 1e Sanne van den Broek, 2e Julia Fahner, 3e Noor Koelewijn
Jongens 9 jaar: 1e Hendrik Kwakkel, 2e Lars de Vries, 3e Tobias Knol
Jongens 10 jaar: 1e Remco Vriend, 2e Daniel Haveman, 3e Rick Doorn
Jongens 11 jaar: 1e Marijn van Bruggen, 2e Ties Strijkert, 3e Vincent Klappe
Jongens 12 jaar: 1e Sebastiaan van de Kolk, 2e Gerrit Kwakkel, 3e Giel Strijkert
NTTB-klasse: Joost Lok

Winnaar van de Jan Spijker Beker voor aanstormend talent is Hendrik Kwakkel en de winnaar van de Henk Krans Beker werd Julia Douma. Julia en Hendrik zijn de deelnemers in de jongste leeftijdscategorie van 9 jaar.

Het toernooi verliep keurig volgens het geplande tijdschema. De toernooileiding was weer in goede handen van Henny Boxman. Hij kijkt tevreden terug: “Het publiek, de vaders en moeders, opa’s en oma’s, hebben heel wat spannende partijtjes gezien. En het enthousiasme bij de deelnemers was groot.“