donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenSubsidie tegemoetkoming energiekosten maatschappelijke organisaties blijkt een succes

Subsidie tegemoetkoming energiekosten maatschappelijke organisaties blijkt een succes

-

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders een evaluatie gehouden van de subsidie ter tegemoetkoming in de energiekosten voor maatschappelijke organisaties in Kampen. Van 1 maart tot en met 1 mei 2023 konden sportverenigingen, culturele instellingen, kerken en dorpshuizen hier eenmalig een beroep op doen als hun energiekosten over het jaar 2022 hoger waren ten opzichte van 2021.

Begin 2022 ontving de gemeente signalen dat maatschappelijke organisaties het zwaar hadden door de hoge energiekosten. Om deze organisaties te ondersteunen heeft de gemeente een tijdelijke subsidie ingesteld om deze organisaties zonder winstoogmerk die van belang zijn voor onze samenleving financieel te ondersteunen. Een aanvrager kwam dan in aanmerking voor een tegemoetkoming van 35% van de hogere energiekosten tot een maximum van €10.000.

Deze regeling is een succes geweest. Drieëndertig organisaties hebben de afgelopen periode een bijdrage van de gemeente mogen ontvangen. In totaal is een bedrag van €70.560,29 uitbetaald en geen van de aanvragers heeft het maximum van € 10.000 overschreden. Het college is blij dat ze deze partijen konden helpen.

Wethouder Erik Faber: “Gelukkig bleek het gestelde bedrag van 250.000 euro afdoende voor deze organisaties om niet om te hoeven vallen. We zijn blij dat we deze belangrijke organisaties voor de Kamper samenleving nu eenmalig een steuntje in de rug hebben kunnen bieden.“

De evaluatie heeft geresulteerd in het besluit dat het nu niet nodig is om de subsidieregeling te verlengen, omdat de energieprijzen op een minder hoog niveau zijn dan vorig jaar. Daarnaast hebben meer mensen nu een vast contract. Ook blijken en de energieprijzen gestabiliseerd. Mocht de situatie in de toekomst weer veranderen dan zal het college weer kijken wat er dan nodig is.

Voor maatschappelijke organisaties blijft het e-mailadres energieloket@kampen.nl beschikbaar voor vragen over energiekosten. Ook is op de website van de gemeente Kampen informatie geplaatst over de verscheidene verduurzamingsregelingen die in den lande bestaan.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen