woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenSubsidieregeling voor groene projecten in Kampen open voor aanvragen

Subsidieregeling voor groene projecten in Kampen open voor aanvragen

-

Het college van burgemeester en wethouders gaf vandaag een klap op de subsidieregeling Natuur voor Elkaar Kampen. Inwoners, scholen en organisaties kunnen per 11 april een financiële bijdrage aanvragen voor hun groene initiatief.

Natuur voor Elkaar Kampen staat voor meer biodiversiteit in steden en dorpen, het verbeteren van de leefbaarheid, en het verbinden van inwoners en organisaties. Samen met inwoners en organisaties wil gemeente Kampen zorgen voor meer groen en natuur in de stad en in de dorpen. In grote of kleine projecten; alle beetjes helpen. Financiële ondersteuning kan net dat zetje geven om zo’n project tot een succes te maken.

64.000 euro budget

De gemeente Kampen wil initiatieven van inwoners en ondernemers die gericht zijn op de drie doelen van Natuur voor Elkaar Kampen ‘meer biodiversiteit, meer beleven en meer samen’ ondersteunen met een financiële bijdrage. In 2023 is er in totaal 64.000 euro budget beschikbaar. Voor de verdeling van dit budget is een subsidieregeling opgesteld. Erik Faber, wethouder Groen: “Het is een laagdrempelige regeling. Een aanvraag doen is eenvoudig en iedereen kan zien waaraan het budget wordt besteed. Iedereen mag een aanvraag doen. Graag zelfs! Als gemeente willen we meer gaan doen om biodiversiteit en in het bijzonder insecten leefruimte te geven in onze gemeente. Het helpt enorm als inwoners en ondernemers ook hun steentje bijdragen.”

Zo gaat de aanvraag

Aanvragers vullen een overzichtelijk aanvraagformulier in. De aanvrager vertelt hierin hoe zijn initiatief bijdraagt aan de doelen van Natuur voor Elkaar Kampen ‘meer biodiversiteit, meer beleven, en meer samen’. Verder belooft de aanvrager een verslag te sturen waaruit blijkt dat het vergroeningsproject is uitgevoerd, en dat de gemeente ter inspiratie met andere inwoners mag delen. Het aanvraagformulier staat vanaf 11 april op www.kampenl.nl/natuurvoorelkaar. Binnen zes weken hoort de aanvrager of de subsidie wordt toegekend. Aanvragen kunnen worden ingewilligd tot het budget op is. De gemeente communiceert welk project hoeveel budget kreeg en hoeveel budget nog beschikbaar is. Dit gaat via www.kampen.nl/natuurvoorelkaar en de nieuwsbrief van Natuur voor Elkaar Kampen. Opgeven voor de nieuwsbrief kan via natuurvoorelkaar@kampen.nl.

Maximale bijdrage per categorie

Er zijn drie categorieën projecten die voor subsidie in aanmerking komen: Groene schoolpleinen, groene bewonersprojecten binnen de Groene Loper Kampen, en ‘Ruimte voor experiment’: deze categorie is divers en experimenteel. Voor Groene schoolpleinen is 25.000 euro beschikbaar met een maximale bijdrage van 5.000 euro per aanvraag. Voor inwoners is 15.000 euro beschikbaar met een maximum van 2.500 euro per aanvraag. Ten slotte is voor de categorie ‘Ruimte voor Experiment’ 24.000 euro beschikbaar met een maximum van 5.000 euro per aanvraag.

Eind 2023 wordt de regeling geëvalueerd. De gemeente zal daarbij ook de ervaringen van aanvragers betrekken.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen