Succes voor gebroeders Heederik (Deltasteur) op NK Open Water

Afgelopen weekend vonden in Heerjansdam de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen plaats. Twee dagen zwemmen in de Oude Maas. De broers Heederik verschenen zaterdag ochtend aan de start voor de 2500m vrije slag. Quinn Heederik had de week ervoor in Medemblik al laten zijn in top vorm te zijn, en liet daar de concurrentie ver achter zich. De druk was dan ook groot voor hem.

Na een goede start, waarbij hij zich direct in de kopgroep plaatste, heeft Quinn wederom laten zien waar misschien wel zijn specialisme ligt. Met een Nederlandse 2e plaats in zijn leeftijd, weet hij zich in de top van Nederland te vestigen! Een zeer knappe prestatie!
Voor Kylian die van nature geen lange afstandzwemmer is, laat staan op de borstcrawl, was dit de eerste keer dat hij deze afstand zwom. Met een schappelijke 7e plek was dit een prima resultaat en een opwarmer voor de rest van het toernooi.

Later op de dag verscheen Kylian aan de start voor de 500m schoolslag, een afstand die hem prima ligt. Ruime voorsprong op de concurrentie finishte hij als eerste. Deze afstand telde niet mee voor het NK klassement, maar gaf wel aan hoe de verhoudingen zouden liggen later in het toernooi.

Zondag was het dan de beurt aan Kylian om zijn titel te verdedigen op de 1500m schoolslag. Direct na de start nam hij de leiding in het water. De eerste 500m konden een aantal concurrenten hem nog enigszins bijhouden, maar na het keren om de boei, besloot Heederik dat het genoeg was geweest en bouwde zijn voorsprong uit tot bijna een halve minuut. Met een eindtijd van 24 minuten en 29 seconde Kylian werd voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen.

Eind van de dag stond er voor Quinn nog de 1000m vrije slag op het programma. Nog nagenietend van de vorige dag, verscheen hij vol zelfvertrouwen aan de start. De concurrentie hield hem in de gaten, maar door een klein gaatje tijdens de start wist Quinn aan hun te ontsnappen. Met een ruime voorsprong won hij deze afstand in zijn leeftijdsklasse.

De komende drie weken zullen de broers genieten van een welverdiende vakantie, om daarna begin september nog een aantal openwater wedstrijden te zwemmen om zo een geweldig seizoen af te sluiten.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*