Super sfeer tijdens Fields of Folk in Music club Kampen.

FOF8
Door: Lourens Hooisma

 

Kampen – Afgelopen weekend was het zover, een grote menigte mensen in schotse outfits (al dan niet voorzien van doedelzakken) deden de Music Club Kampen aan voor het Fields of Folk festival. Samen met de band “Scrum” organiseerde de Kamper Music club dit 2 daagse festival onder het genot van diverse optredens van de beste Folk-pop-rock bands.

FOF2Deze dagen werd de Schotse cultuur duidelijk voelbaar. Van heerlijke whisky’s van Slijterij Post tot traditionele voeding zoals “beef turkey”. Niet alleen de fans van de muzikanten deden dit festival aan, maar ook de fans en liefhebbers van het heerlijke leven.

Afgelopen vrijdag was het Scrum die het voorprogramma van de enige echte Dubliners verzorgde. Na een knal optreden was het publiek voldoende opgewarmd voor het optreden van (naar men fluistert) de oudste band ter wereld, de Dubliners. Achter het podium stonden de heren geduldig te wachten (met de oudste bandlid van maar liefst 72 jaar.) vele fans vanuit heel Nederland waren naar Kampen gekomen voor het optreden van deze heren. En terecht, het was een genot om te zien hoe deze gentleman’s hun optreden verzorgden. Dankzij een goede interactie met het publiek ging de tent op zijn kop. Kampenonline was er aanwezig voor zowel het leveren van video materiaal als de foto’s van het event. (daarover later meer)FOF5

Na afloop bleven veel mensen slapen op de camping naast de Music Club zodat ze de volgende dag opnieuw konden genieten van de andere bands. Het publiek was enorm toegankelijk net als de bands tijdens en voor de optreden. Door de gekozen opzet was het in ‘het Paradiso van het Oosten’ groots maar toch intiem om samen los te gaan op de muziek van Scrum en vele meer.

Hopelijk komt er in 2016 een vervolg, we zullen er dan zeker weer bij zijn. Niet alleen om de foto’s en video te schieten, maar ook om te genieten van de kwaliteit van de muziek en voornamelijk de gezelligheid.

Met dank aan Narrow fotografie

FOF1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*