SVI bezorgt DOS een forse nederlaag

Door: Jan de Vries
Foto: Frans Habekotté

SVI kwam met ontzettend veel zelfvertrouwen naar Sportpark De Maten. De ploeg van trainer Joram Hendriks had vorige week de 2e periode gewonnen en is al maandenlang ongeslagen. De laatste nederlaag leed het nu juist tegen DOS Kampen. Op 15 december 2018 werd het 1-4.

Het zelfvertrouwen van SVI was in het veld vanaf de start direct terug te zien. Al binnen vijf minuten stond er 0-1 op het scorebord. Een prima schot in de verre hoek door Nico Veldman was voor doelman Kevin Dijkstra onhoudbaar. Amper twee minuten later schoot dezelfde Veldman net naast. Pas in de 17e minuut liet DOS zich even zien. Een mooie aanval over links strandde in schoonheid omdat de eindpass niet op maat was. Enkele minuten later ging een fraai schot van Raymon Beuling over het doel. Daarna was het vooral SVI dat zich liet zien. Een uitstekende dieptepass op Veldman lag aan de basis van de tweede treffer. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op Youp Kok. Kok tikte de bal breed op de inkomende Faisel el Atiaoui. Hij raakte de bal perfect en liet zo Kevin opnieuw kansloos. DOS was onzichtbaar, leed veel balverlies en wist niets te creëren. Met name Veldman was een plaaggeest voor de defensie van de geelzwarten. Vlak voor rust maakte Nathan van Rijn nog de derde goal. DOS kreeg na een corner de bal niet weg en Van Rijn mocht uiteindelijk de trekker overhalen. Bas Adema probeerde nog te voorkomen dat de bal over de doellijn ging, maar scheidsrechter Heusschen, die een prima wedstrijd floot, stond uitstekend gepositioneerd op de achterlijn.

Na de theepauze bleven Wim Snippe, die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd voor zijn 350e officiële wedstrijd, en Christian van der Worp (eveneens gehuldigd, maar dan voor zijn 100e match) in de kleedkamer achter. Mocht DOS nog hoop hebben om terug te komen in de wedstrijd dan was dat kleine sprankje al binnen vijf minuten vervlogen. Een goede combinatie tussen Veldman en Van Rijn was de DOS verdedigers te machtig, waarna Milan Koorman de voorzet ineens op de pantoffel tegen de touwen wist te knallen.

SVI leek daarna de teugels wat te laten vieren, maar het was toch zeker ook de verdienste van DOS dat het de koppies niet liet zakken en een nog grotere afstraffing wilde voorkomen. In de 62e minuut werd dat beloond. Maurice Vespignani (gehuldigd voor zijn 150e wedstrijd) wist met een voorwaartse bal Raymon te vinden. De voorzet belandde perfect op het hoofd van Allan Bakker, die de bal keurig binnen kopte. Vier minuten later sneed Allan door de SVI defensie en werd binnen de zestien tegen de grond gewerkt. Een terechte strafschop was het gevolg. De penalty werd door Bas prima binnen geschoten. DOS geloofde er weer in en SVI had het even niet meer. In de 74e minuut had Frank Jansen een grote kans om DOS weer helemaal in de wedstrijd terug te doen komen. Frank schoot de voorzet van Raymon in de korte hoek binnen, maar keeper Alex Grafhorst wist de bal met de voet te keren.

In de slotfase was het SVI dat nog twee keer toesloeg via Kok en Veldman, zodat de eindstand op maar liefst 2-6 uitkwam. Een forse nederlaag tegen een voetballend goed presterend SVI. DOS kwam er niet aan te pas en het is te danken aan Be Quick’28, dat met 4-0 won van Sparta Enschede, dat de poelänten nog steeds koploper zijn.

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Bas Adema, Christian van der Worp (45e Martijn Barneveld), Wim Snippe (45e Mark Westerhof), Erik Rotman, Robin Mulder, Raymon Beuling, Allan Bakker, Frank Jansen, Twan Knul.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*