Swol 1894 trots op eigen internationale synchroonzwem wedstrijd voor masters.

Het is de Zwolse zwemclub gelukt om voor de tweede keer het Swols Open Synchronized Swimming Championship for Masters te organiseren. De wedstrijd trok veel deelnemers uit het buitenland. Er waren vijf landen waren vertegenwoordigt; Engeland, Duitsland, België, Spanje en Nederland.

Zwembad de Vrolijkheid goed gevuld.
Door Swol 1894 werden acht uitvoeringen gezwommen. Deze vielen allemaal in de prijzen.
Zilver was er voor de solo van Thirza Hoekstra. Het mixed duet van Fokko de Gans en de (Kamper zwemster) Natasja van Schuppen behaalde op een haar na niet de eerste plaats. “We zijn er erg blij met de tweede plaats, boven onze verwachting!” aldus een tevreden van Schuppen, die ook voor het eerst met haar nieuwe duet partner, Hélène Heersema in actie kwam. Dit leverde gelijk de eerste plaats op. Van Schuppen zwom met haar solo een bronzen plak.

De ogen zijn van nu gericht op het EK Masters in Slovenië waar Swol 1894 met drie
deelnemers vertegenwoordigt zal zijn. Veel bekijks was er voor de solo van Juan Riera Noguera uit Ibiza. De Spanjaard kreeg de handen op elkaar tijdens zijn uitvoering. Er waren maar liefst drie clubs uit Spanje aanwezig afgelopen weekend.
Het aantal deelnemers is fors gestegen in vergelijking met vorig jaar. Swol 1894 hoopt dit vast te kunnen houden zodat volgend jaar ook weer een succes wordt.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*