donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsTankS Rally op Kampereiland verschillend beoordeeld

TankS Rally op Kampereiland verschillend beoordeeld

-

 

Bewoners van Kampereiland Oost hebben verschillende ervaringen met de in maart gehouden TankS Rally. Dit is gebleken uit een onlangs gehouden evaluatie tussen de organisator van de autorally en bewoners die langs het verreden parcours op Kampereiland wonen.

TankS_rally_2011_050

Er waren bewoners die positief over de rally en de organisatie spraken, terwijl bij andere bewoners vooral negatieve ervaringen overheersten. Het ‘voor’ of ‘tegen’ een rally zijn, is vaak een subjectief oordeel dat gerespecteerd moet worden. Nadruk bij de evaluatie ligt daarom met name op de punten waar acties op kunnen worden uitgevoerd, om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Zienswijzen

Op 16 maart 2013 is de TankS Rally verreden in de gemeente Kampen. Er waren die dag drie klassementsproeven, te weten Zwartendijk, Zalk en Kampereiland Oost. Alleen tegen de proef Kampereiland Oost zijn dit jaar zienswijzen ingediend. Het was de eerste keer dat de rally werd gereden op dit parcours. In het verleden is vaak gebleken dat een eerste keer weerstand oproept. Vorig jaar was dit bij de klassementsproef Zalk niet anders. Tegen de rally op Kampereiland Oost zijn 29 zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijzen, zijn vergunningvoorwaarden opgenomen waaraan moest worden voldaan.

Bereikbaarheid

Enkele bewoners gaven aan dat het hinderlijk was dat men tijdens de rally opgesloten was en niet van en naar de woning kon. Er waren pauzetijden, maar die waren niet altijd duidelijk aangegeven. De organisatie erkent dit en treft maatregelen. De organisatie werkt eraan om de communicatie voortaan bijvoorbeeld via de website te laten verlopen. Bewoners worden dan tijdens de rit permanent geïnformeerd over onder andere de exacte pauzetijden.

Dierenwelzijn

Uit de evaluatie bleek dat bij enkele bewoners de dieren onrustig waren. Het ging daarbij om koeien in een stal die vlak langs de weg gelegen was en om een paard dat onrustig was. Gekeken wordt hoe deze overlast in de toekomst kan worden voorkomen, bijvoorbeeld door de inzet van een chicane (een bocht in het parcours die bedoeld is om de rijders trager te laten gaan) of het verleggen van de route. De organisatie neemt dit op en probeert, samen met de betreffende bewoners, afspraken te maken.

Editie 2014

De organisatie van de TankS Rally wil in 2014 weer een rally organiseren in de gemeente Kampen, waarschijnlijk in het weekend van 14 en 15 maart 2014. Welke klassementsproeven in Kampen worden gereden, is door de organisatie nog niet uitgewerkt. Wel geeft men aan dat men voor 2014 met het idee speelt weer een rally te willen organiseren op Kampereiland Oost. Organisatie en bezoekers waren erg enthousiast over het uitgezette parcours. Bovendien kunnen de evaluatie- en verbeterpunten beter worden benut nu de rally editie 2013 nog zo vers in het geheugen ligt. Bewoners worden tijdig via informatieavonden betrokken bij de voorbereiding. Opmerkingen worden (evenals de punten die uit de evaluatie) gebruikt voor de toekomstige editie.
Het college van B&W wil medewerking verlenen, mocht de organisatie een aanvraag doen voor Kampereiland Oost in 2014. Belangrijke randvoorwaarde is wel dat maatregelen worden getroffen op de naar voren gebrachte punten dierenwelzijn en bereikbaarheid.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen