Te Kampen met erfgoed & water

Symposium over watererfgoed in Kampen en prijsuitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2014

Morgen vindt het symposium ‘Te Kampen met erfgoed & water’, plaats, gecombineerd met de prijsuitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2014. Het symposium wordt gehouden in de Broederkerk, Broederstraat 16 in Kampen.

Foto: www.watererfgoed.nl
www.watererfgoed.nl

Tijdens het symposium staat het leven met erfgoed en water in combinatie met de actuele wateropgaven centraal.
Het volledige programma is vinden op: www.kampen.nl/symposium.

Enkele highlights in het programma
12.00 uur

  • Presentatie van het boek ’650 jaar geschiedenis van polder Mastenbroek’. Schrijver Albert Corporaal overhandigt na de presentatie het boek aan gedeputeerde Hester Maij, provincie Overijssel.

Ca. 15.00 uur

  • Overhandiging eerste exemplaar van de vernieuwde wandeling langs de stadsmuur en de waterkering in Kampen. Waterschap Groot Salland, gemeente Kampen en Ruimte voor de Rivier IJsseldelta presenteren een vernieuwde wandelroute over de stadsmuur en waterkering in Kampen. Het eerste exemplaar van de wandelbrochure wordt aansluitend aan de excursie ‘Waterkering binnenstad Kampen’ gepresenteerd bij de waterkering in de Marktgang. Leden van de Hoogwaterbrigade Kampen en Waterschap Groot Salland overhandigen het eerste exemplaar aan wethouder Gerrit Jan Veldhoen en aan gemeenteraadslid en stadsgids Cor Adema.

15.55 uur

  • Voordracht Deltacommissaris Wim Kuijken

16:50 uur

  • Prijsuitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2014 door Deltacommissaris Wim Kuijken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*