Team SFC Kampen succesvol op kickboksgala Deventer

Afgelopen zaterdag reisde team SFC Kampen met 5 kickboksers en veel supporters af naar het sportief Kickboksgala bij sportschool Akdeniz in Deventer. Na de matchmaking bleek er voor Sem Huybrecht geen tegenstander te zijn en na de wegingen bleek de tegenstander van Hamza Öztürk te zwaar. Zij konden dus helaas niet laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hadden getraind.

 

Vroeg op de middag met in totaal 32 partijen was Lotte van Keulen de eerste die de ring in mocht namens team SFC Kampen. In een spannende partij moest zij op punten het onderspit delven tegen Rooske Visser van Angelo Gym uit Enschede. Ondanks een sterke comeback in de derde ronde, bleek het lengte verschil met de tegenstander ook het verschil te maken in het totaal aantal punten na drie ronden van 1 minuut. Lotte had vooral in de eerste ronde moeite om dichtbij de langere tegenstander te komen en had te laat de oplossing hiervoor gevonden. Ondanks het verlies, kijkt ze terug op een zeer goede partij en kijkt ze uit naar de volgende poging in februari volgend jaar om tot een overwinning te komen.

 

Na een lange tussen periode met 20 andere partijen was het Hasan Al Hakeem die zijn eerste partij mocht boksen tegen Jardi Verheijen van Team Gennep. Na een mooie peptalk met het gehele team ging Hasan met gezonde spanning de ring in. In 3 ronden kickboksen van 1 minuut liet hij soms een beetje onwennig, maar door goed te luisteren naar zijn coaches in de hoek, zien waar hij zo hard voor getraind had. De beslissing van de scheidsrechters was een bevestiging van wat de toeschouwers hadden gezien….een overwinning voor Hasan. Trots nam hij de beker in ontvangst en met een grote smile verliet hij de ring.

Na een korte pauze was het de beurt aan Polat Azer tegen Nabil Elbaze van Team Aerts uit Enschede. Achter de Coulissen was de warming up al een tijdje bezig. Door schijnboksen, en op de pats slaan en trappen bij de trainers werd hij klaar gemaakt voor de wedstrijd. Vol vertrouwen en gefocust ging Polat de ring in. Na de bel aan het begin van de wedstrijd ging Polat er direct fel in. De tegenstander maakte daardoor geen schijn van kans. Twee technische fouten zorgden voor punten bij de tegenstander, maar zijn overwinning kwam niet in gevaar. NA drie ronden mocht ook hij de overwinningsbokaal in ontvangst nemen.

 

Team SFC Kampen kan terug kijken op een zeer geslaagde dag in Deventer en is al weer in training voor het volgende evenement dat zal plaatsvinden in februari in Zwijndrecht en in maart in Dedemsvaart.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*