donderdag, maart 28, 2024

HomeIJsselmuidenTen Brinke Set-Up H1 weet goede thuisreeks niet door te zetten

Ten Brinke Set-Up H1 weet goede thuisreeks niet door te zetten

-

Voor het eerst sinds dit kalenderjaar mochten de heren uit IJsselmuiden weer aantreden voor een thuiswedstrijd. Vol vertrouwen gingen ze de wedstrijd in omdat er dit seizoen nog geen thuiswedstrijd verloren ging. De week ervoor gingen ze er zelfs tijdens een uitwedstrijd met de punten vandoor. Dus vol goede moed werd er toegewerkt naar de wedstrijd tegen Donitas uit Groningen.

In de eerste set begonnen de mannen uit IJsselmuiden goed. Er werd goed gecommuniceerd in het veld. En de kansen die we kregen werden gescoord. Halverwege deze set begonnen men met het maken van eigen foutjes. En vervolgens de scheids ballen begon af te fluiten waarvoor die niet zou mogen fluiten was er geen houden meer aan. De set werd ondanks een goed begin verloren met 21-25.

In de tweede set werd Set-Up weer even op scherp gezet door coach Peter Gaillard (waarvoor weer een fanclub aanwezig leek te zijn). Maar het mocht niet baten. Het slechte spel werd voorgezet. Een time-out volgde en Set-Up moest nu wel echt gaan vechten voor elk punt anders was het snel klaar. En werd weer wat scherper gevolleybald en in tegenstelling tot de eerste set werd de tweede set na een achterstand wel binnengehaald. 25-19.

Over de derde en vierde set kunnen veel woorden worden vuilgemaakt. De scherpte was weg. Er lag geen servedruk en kon Donitas het spel spelen wat ze graag wilde spelen. Set-Up liep allebei de sets achter de feiten aan en wist de eigen kansen niet af te maken. Deze sets werden 20-25 en 17-25 verloren.

Een 3-1 nederlaag was een feit. Het eerste verlies in een thuiswedstrijd dit seizoen. Komende zaterdag weer thuis, dan is Dio-Bedum H2 de tegenstander.