Theeschenkerij Het Asjesgoed viert 5 jarig bestaan tijdens de IJsseldeltadag

Het Asjesgoed bestaat 5 jaar en dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens de IJsseldeltadag op zaterdag 28 mei aanstaande worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook is met ingang van dit seizoen de formule enigszins aangepast. Het terras is nu 6 dagen per week geopend.

IJsseldeltadag
De polder Mastenbroek en de Kamperzeedijk hebben de handen dit jaar ineen geslagen tijdens de IJsseldeltadag. Op 11 locaties openen diverse agrarische bedrijven belangeloos hun deuren voor het publiek. Zien, ruiken, meedoen en proeven aan het buitenleven in de IJsseldelta staan deze dag weer centraal. Jong en oud zijn van harte welkom!

Voor het Asjesgoed een mooie gelegenheid om tijdens deze dag flink uit te pakken vanwege het 5 jarig bestaan. Een kijkje in de stal, schminken, springkussen, kanovaren, waterbeestjes kijken door de microscoop, chocoladefontein en nog veel meer. Ook kunt u uiteraard gebruik maken van de speeltuin en knuffelen met o.a. de konijnen in de dierenweide. Koffie/thee en fris worden uiteraard op het terras geserveerd met wat lekkers erbij.

Presentatie nieuwe kanoroute kaart
Om 13.30 uur zal de nieuwe kanoroute kaart IJsseldelta worden gepresenteerd door Waterschap Drents Overijsselse delta. Sinds afgelopen jaar is de kanoroute flink uitgebreid en dat is een goede reden om hier bij stil te staan. Vanaf een drietal locaties in de polder is het mogelijk om in de kano te stappen. Bijna alle waterwegen in de polder zijn vanaf nu te bevaren. Vanaf het water krijgt u een prachtig beeld van Mastenbroek!

Bijvuldag L’essence de Mastenbroek
Aanstaande zaterdag vindt weer het jaarlijkse bijvulmoment van L’essence de Mastenbroek plaats. Heeft u uw flesje leeg of bent u gewoon benieuwd naar de bron van dit speciale parfum, dan bent u van harte welkom! Het gratis navullen geldt alleen voor de grote (50 ml) versie. Let op: de locatie waar de bron is gevestigd is geopend van 10 tot 12 uur!! Ook wordt de parfum ter plaatse te koop aangeboden. U kunt dan uw eigen flesje parfum zelf laten vullen bij de bron. Al met al is de plek bijzonder de moeite waard om te bezoeken. Midden in de polder Mastenbroek op de fundamenten van een oude terpboerderij kunt u het zelf de essentie van het landschap ervaren! Bijzonder verrassend. Adres van de bron: Nieuwe Wetering tussen nr 29 en 31.

Nieuwe formule Theeschenkerij Het Asjesgoed
Met ingang van dit voorjaar zijn de openingstijden van het Asjesgoed gewijzigd: het zelfbedieningsterras is vanaf heden de hele week geopend met uitzondering van de zondag. de klant kan zelf zijn kopje van versgemalen bonenkoffie klaarmaken of thee zetten en genieten van het weidse landschap. De kinderen worden niet vergeten: De speeltuin en dierenweide zijn vrij toegankelijk. Natuurlijk is er ook voor hen fris of ranja te verkrijgen! U bent van harte welkom!

Voor meer informatie zie www.indeijsseldelta.nl/ijsseldeltadag