Thema Halloween niet passend bij discofeest VIA

Oorsprong Halloween botst met christelijke identiteit

halloween begijneplein
De gezamenlijke directie van VIA, bestaande uit de scholen Almere- en Ichthus College, heeft besloten om het themafeest Halloween om te zetten naar een schoolfeest zonder thema. Halloween riep bij diverse ouders van het Ichthus College reacties op,  vanwege niet passend bij hun christelijke identiteit. Dit had tot gevolg dat sommige leerlingen van hun ouders geen toestemming kregen om naar het themafeest te gaan. Dit wilde de directie voorkomen, “want een schoolfeest is voor iedereen bedoeld”, aldus een brief van de directie aan de ouders.

Binnen het gebouw VIA hebben de scholen Almere College en Ichthus College de afspraak om zoveel mogelijk leerlingenactiviteiten in gezamenlijkheid te organiseren. Zo ook voor donderdagavond aanstaande. Vanuit leerlingen is het plan ontstaan om de geplande disco het thema “Halloween” mee te geven. Nadat de commissie dit thema aan de directie had voorgelegd, is men vol enthousiasme met de voorbereidingen bezig gegaan.

De directie van het Ichthus College heeft volgens eigen zeggen te weinig stil gestaan bij de christelijke identiteit die zij uit willen dragen. Een feest met als thema ‘Halloween’ past daar niet bij.

Samen met de directie van het Almere College is besloten om het discofeest wel doorgang te laten vinden maar het thema ‘Halloween’ niet uit te voeren. Samen vinden zij het belangrijk dat de disco voor alle leerlingen toegankelijk is. Een dergelijk thema mag er geen oorzaak van zijn dat sommige leerlingen niet kunnen deelnemen.

Beide directies hopen dat alle leerlingen en docenten gehoor geven aan het verzoek. Bij de ingang van de school zal donderdagavond gecontroleerd worden op het dragen van aanstootgevende kleding, maskers, etc. Iedereen die de disco bezoekt moet ‘herkenbaar’ zijn.  Dit om de ‘veiligheid te garanderen’.

De directie hoopt dat ouders en verzorgers gerustgesteld zijn door de brief en wenst de leerlingen een fijn discofeest toe!

Klik hier meer voor informatie over de oorsprong van Halloween

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*