Theologische Universiteit hoort in Kampen

Theologische universiteit

De Kamper SP-fractie hoopt dat de Theologische Universiteit in Kampen blijft. Dat schrijft de partij naar aanleiding van berichten in het Nederlands Dagblad waar discussie is ontstaan over het voortbestaan van de universiteit in Kampen. Nu er nog niets beslist is is het goed om de pluspunten van de stad naar voren te brengen en met het bestuur van de universiteit in overleg te treden.

SP fractievoorzitter Richard Boddeus vindt dat de universiteit bij Kampen hoort: ‘Meer dan honderdvijftig jaar zit de universiteit in Kampen en heeft ze een heel eigen plaats verworven in de stad. Het zou mooi zijn als we de opleiding voor de stad kunnen behouden, een lobby vanuit het college zou kunnen helpen. Daarom hebben we de burgemeester gevraagd of hij een inspanning wil doen en in gesprek te gaan met het bestuur van de universiteit.’

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt heeft naast de Theologische Universiteit aan de Broederweg ook het tegenoverliggende archief- en documentatiecentrum in bezit en de bibliotheek waar de linnenweversgildepoort de ingang van is aan de Groenestraat.