Tijdelijk fietspad langs Mr. J.L.M. Niersallee is gereed voor gebruik

Het tijdelijke fietspad langs de Mr. J.L.M Niersallee is in gebruik genomen. De  tijdelijke route biedt fietsers een veilige en rechtstreekse verbinding vanaf de Europa allee, de tunnel bij Het Onderdijks en vanaf het Hoornbeeckcollege richting station Kampen Zuid  en de tunnel onder de N50/Hanzelijn.

De oude fietsroute- vanaf de tunnel van de Mr. J.L.M. Niersallee- stuitte op bezwaren bij inwoners van Het Onderdijks. Ook staken fietsers van en naar station Kampen Zuid de Mr. J.L.M. Niersallee over, wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde. Waarschuwingsmaatregelen hiertegen bleken onvoldoende te werken. Reden voor de gemeente om te kijken naar een alternatieve fietsroute.

“Wethouder Veldhoen: “Ik ben blij dat de tijdelijke fietsverbinding gerealiseerd is. Inwoners van Het Onderdijks en de leerlingen van het Hoornbeeckcollege en het Pieter Zandt college kunnen nu gebruik maken van een meer directe en veilige fietsverbinding van en naar het station.”

De tijdelijke fietsroute loopt door de nieuwe woonwijk Het Stationskwartier die volop in ontwikkeling is. Het fietspad is buiten alle bouwhekken om aangelegd, zodat er geen hinder ontstaat tijdens de bouw van de nieuwe wijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*