Tiny Hellendoorn voert Wereld Ranglijst 2014 Werpvijfkamp aan

Tiny Hellendoorn is al vele jaren actief als werpster voor Atletiekvereniging Isala’96. De inmiddels 55+ atlete heeft een top seizoen achter de rug, met als hoogtepunt de leidende positie op de wereld ranglijst 2014 op de werpvijfkamp. Dit heeft zij dit weekend vernomen. Deze werpvijfkamp bestaat uit kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen.

Na een goede wintertraining in 2013/2014 is Tiny flink sterk geworden in de sportschool  en heeft ze goed door kunnen trainen op de atletiekbaan richting de belangrijkste wedstrijden in zowel het indoor- als het outdoorseizoen.

In februari pakte Tiny op het NK indoor als het goud op het kogelstoten met een afstand van 11.98 meter. Net niet de magische grens van de 12 meter. Deze afstand was niet alleen goed voor goud, maar ook goed voor een nieuw Nederlands record (dit stond op 11.37 meter). Het outdoor seizoen startte ze op 1 juni, tijdens het NK werpvijfkamp te Eindhoven en behaalde met gemiddelde prestaties de eerste plaats met 3896 punten. Wederom Nederlands Kampioen. Twee weken later werd ze wederom Nederlands kampioen op het discuswerpen en het kogelstoten. Het discuswerpen was een spannende strijd maar won Tiny met een afstand van 31.50 meter. De kogel wist ze te leggen op een afstand van 11.37 meter. Nummer 3 en 4 op de Nederlandse medaillespiegel dit jaar.

Tiny Hellendoorn
“Het seizoen was lang, vanaf half februari tot eind oktober”

Na alle Nederlands Kampioenschappen, werkte Tiny nog diverse wedstrijden af. Zo ook de werpvijfkamp in Rotterdam, 13 september jongstleden. Met goede prestaties op alle onderdelen, zie onderstaand.
Kogelslingeren         36.03 meter
Kogelstoten         10.97 meter
Discuswerpen         31.16 meter
Speerwerpen         26.52 meter
Gewichtwerpen         13.18 meter

Bovenstaande prestaties waren goed voor 4119 punten en dus ruim beter dan haar prestaties tijdens het NK eerder het jaar. Haar persoonlijk- en kamperrecord stamde uit 2012 en was 4051 punten.
Tot ieders verrassing en met name die van haar zelf bleek deze prestaties, de eerste plaats op de wereldranglijst van 2014 te zijn. Met vlak achter haar Carol Finsrud uit USA met 4085 punt en Mare Kulv uit Estland met 3942 punt.

Met deze prestatie heeft Tiny nu al zin het volgende jaar, in een nieuwe klasse (vrouwen 60+) en met nieuwe uitdagingen. En misschien wel naar het Wereldkampioenschap Masters in Lyon in augustus.

Voor de Nederlandse ranglijsten:
http://diacor.home.xs4all.nl/masbat/index.htm

Voor de Wereld ranglijsten:
http://www.mastersathletics.co
http://www.mastersathletics.co/rankings.php?gender=Women&season=Outdoor&year=2014

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*