Tip van Heleen: Gooi de dure lening de deur uit

Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een lening. Doe je dat wel? Sluit de lening eenvoudig over naar een andere bank. De verschillen in de kosten kunnen erg groot zijn.

Voor een lening kun je shoppen. Kun je goedkoper bij een andere bank een lening afsluiten? De nieuwe bank wil de schuld waarschijnlijk wel overnemen.
Voor een lening met een leenbedrag van een paar duizend euro zit je eenvoudig op 9 procent rente of zelfs nog meer. Bij grotere leenbedragen zijn banken bereid om een lager percentage in rekening te brengen. Maar voor een lager percentage ga je natuurlijk niet meer lenen. Er zijn namelijk ook andere manieren om een lening beter betaalbaar te maken. Kun je met de lening overstappen naar een andere bank? Meestal is dat mogelijk. De nieuwe kredietverstrekker gaat in dat geval de huidige lening aflossen en het overstappen is al een feit. Het overstappen kan jou wel geld kosten. Dat zal je niet overkomen met een doorlopend krediet, maar mogelijk wel bij een persoonlijke lening. Dat wil nog niet zeggen dat het overstappen niet uit kan. Bij een groot renteverschil kun je de kosten eenvoudig betalen met de besparing.
Heeft u advies nodig? Heleen van den Bos helpt u graag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*