Van Wilsum naar Wilsum met Iesselmuden

Afsluitende dagtocht voert langs mooie stekjes naar motormuseum

Motortoerclub IesselmudenOnder een stralende zon is zaterdag 11 juli het seizoen afgesloten voor motortoerclub Iesselmuden. Tijdens een toer van ruim 200km werd het Harley-Davidson museum in Raalte bezocht en werd er gezellig bijgekletst – tijdens de pauzes vanzelfsprekend. Na de vakantie gaat de club van start met wederom een dagtocht op 22 augustus die wordt afgesloten met een barbecue.

Volgens goede gewoonte werd er verzameld bij de Boni aan de Goudplezier. Het stond iedereen vrij om mee te rijden, ook niet-leden. Uiteindelijk ging er een groep van zestien motoren op pad, een mooi aantal om nog in één groep te kunnen rijden. Eerst werd er doorgestoken naar de IJssel waarbij de voetbalvelden van Wilsum werden gepasseerd. ’s Middags zou zich dat vele kilometers verderop herhalen. Langs de IJssel en tussen de landerijen door werd er koers gezet naar het Harley-Davidson museum in Raalte. Hier word de indrukwekkende geschiedenis van Harley Davidson verteld in anekdotes, foto’s, reclameborden en soms zeer oude motoren. En, vergeleken met tegenwoordig, zeer simpele motoren. Een enkele bezoeker draaide even aan een gashendel of trok aan de remhendel om te zien wat er gebeurde. Het heeft echt allemaal gewerkt.

American Motorcycle Museum

Aan het dorpsplein van Heeten werd een uitgebreide lunchstop gehouden waarna de tocht verder oostwaarts voerde. Na een korte stop onder een viaduct kondigden de verkeersborden Wilsum aan, in Duitsland ditmaal. Ook hier werden de voetbalvelden gepasseerd om bij een gemütliche uitspanning aan de andere kant van het dorp een uitgebreide koffiestop te houden. Het laatste deel van de route werd er wat steviger doorgereden om op tijdschema te blijven. Dit hielp ook alert te blijven in de mooie maar warme zon op de wegen zonder schaduw. De prachtige tocht leek te eindigen in een afvalrace want in Hasselt haakte de eerste deelnemer af, die daar woonde. Vanaf de Kamperzeedijk nam dit toe en uiteindelijk eindigden zes overgebleven toerrijders bij de Hoeksteen aan de Goudplevier.

Daar was het ook allemaal begonnen, dertien jaar geleden. Motortoerclub Iesselmuden is in 2002 opgericht vanuit Hervormde Gemeente De Hoeksteen. Een aantal kerkgangers leerden elkaar als motorrijders kennen bij een project voor Hongarije. Op de website (zie onderaan) wordt de geschiedenis geschetst en staat ook een toerkalender en een uitgebreid fotoalbum. Inmiddels staat de motorclub helemaal los van de kerk al rijden ze natuurlijk altijd nog onder Gods gesternte. Alle gezindtes zijn welkom om te verbroederen zoals onder motorvolk gebruikelijk is. Tot voor kort waren er ook twee vrouwen lid maar momenteel bestaat het ledenaantal uit zo’n 33 mannen. De club organiseert meerdere toerritten per jaar, waaronder dagtochten en avondritten, die soms eindigen met snert, een picknick of een barbecue. Gasten zijn altijd welkom en tijdens de mooie dagtocht van afgelopen zaterdag waren de gasten duidelijk herkenbaar. Ze droegen niet het zwarte clubshirt en ze spraken Hollands.

Motortoerclub IesselmudenMeer informatie is te vinden op:
Motortoerclub Iesselmuden
American Motorcycle Museum


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*