Trombone centraal bij Katerconcert Bigband

 

KAMPEN –

Bigband Kampen luidt het nieuwe jaar in met een swingend Katerconcert in de Stadsgehoorzaal. Met beroepstrombonisten Han Koek en Hein Jan van Vilsteren als gasten, staat dit jaar de trombone centraal in het gekozen repertoire.

Bigband Kampen kan namelijk nog wel wat trombonisten gebruiken. Van Vilsteren en Koek spelen zullen elkaar muzikaal uitdagen in de trombone-battle For No One van the Beatles, een arrangement van Van Vilsteren. Guinevere van Dijk zal samen met Han Koek de zangnummers vertolken, waaronder ook nog een verdwaald kerstnummer, zodat op woensdag 1 januari de feestmaand definitief kan worden afgesloten. Het concert begint om 15.00 uur.


Het Katerconcert kent in Kampen een lange traditie. Voorheen in de oude Hanzestad (boven het oude postkantoor), later met een doorstart in de oude en de nieuwe Kofferbak. Sinds enkele jaren heeft het concert onderdak in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Het concert is vrij toegankelijk en bedoeld om in een gezellige, ongedwongen sfeer elkaar Nieuwjaar te wensen, ondertussen luisterend naar een mix van jazz-rock, swing en pop. Het is dus zeker geen luister-concert, maar meer een gezellige muzikale ontmoeting. Bigband Kampen werkt vaker samen met de Stadsgehoorzaal, zoals op donderdag 16 januari wanneer de band op uitnodiging van oud-Kampenaar en jazzgrootheid Henk Meutgeert (o.a. Jazzorchestra of the Concertgebouw), voorafgaand aan zijn concert meewerkt aan een workshop in de foyer.


Bigband Kampen heeft het afgelopen jaar zijn bezetting weer op sterkte gebracht met de komst van een nieuwe trompettist, pianist en gitarist. Op zang is Guinevere van Dijk de gelederen komen versterken. Wat nog niet echt lukt,is het vinden van trombonisten. Dit is overigens een probleem dat meer bigbands in de regio kennen. Geïnteresseerde tenor- of bastrombonisten zijn van harte welkom om eens mee te komen repeteren. Ook muzikanten die hun instrument ‘uit de motteballen’ of ‘uit de wilgen’ moeten halen, zijn heel erg welkom op donderdagavond vanaf 20.30 uur in het KBO-gebouw, 3e Ebbingstraat 50 in het plantsoen. Voor meer informatie: www.bigbandkampen.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*