dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsTweede Kamerlid De Boer bezoekt Zuiderzeehaven Kampen

Tweede Kamerlid De Boer bezoekt Zuiderzeehaven Kampen

-

 

Mevrouw Betty de Boer, lid Tweede Kamer VVD, bezoekt vrijdag 20 december de Regio Zwolle in de vorm van een werkbezoek aan de Zuiderzeehaven te Kampen. Het werkbezoek komt voort uit een bezoek dat de Regio Zwolle onlangs heeft gebracht aan politiek Den Haag op 9 oktober om de regio Zwolle meer op de kaart te zetten. Op uitnodiging van wethouder Treep bezoekt mevrouw De Boer de haven in Kampen.

zuiderzeehavenHet werkbezoek vindt plaats op de vooravond van de ondertekening van een intentieovereenkomst om tot een gezamenlijk havenbedrijf te komen tussen Zwolle, Kampen en Meppel. Het gezamenlijk havenbedrijf vormt het economisch boegbeeld voor de Regio Zwolle. Trefwoorden zijn logistiek en havenontwikkeling, activiteiten die een unieke ontwikkeling kennen in Nederland binnen een samenwerkingsverband van de drie gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. In een breder verband wordt samengewerkt in de IJsselmeeralliantie als het gaat om de lobby voor verbreding en verdieping van de Kornwerderzandsluizen.

Mevrouw De Boer heeft openbaar vervoer, spoor, zee- en binnenvaart, en havens in portefeuille. Zij is tweede woordvoerder verkeer en vervoer, en milieu. Zij bezoekt de bedrijven Graansloot en Salland Oil. Thema’s zijn bereikbaarheid van de regio, IJsselmeeralliantie, ruimere sluizen bij Kornwerderzand, de kansen voor logistiek in de regio en openingstijden van bruggen en sluizen. Voor dit laatste onderwerp is ook Schuttevaer uitgenodigd. De voorzitter van de regioafdeling, Jan Albert Visscher, geeft een toelichting op dit thema.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen