woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekTweede kamerlid Suzanne Kröger komt naar Kampen

Tweede kamerlid Suzanne Kröger komt naar Kampen

-


Op zaterdag 12 maart brengt GroenLinks Tweede kamerlid Suzanne Kröger, onder meer woordvoerder Lelystad Airport, een bezoek aan Kampen. Het nieuwe kabinet heeft het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport uitgesteld. Als het vliegveld open mag gaan voor grote vliegtuigen met vooralsnog maximaal 45.000 vliegbewegingen per jaar, dan kan dat volgens de minister niet zonder laagvliegroutes.

Een belangrijke laagvliegroute komt over de gemeente Kampen. Uitbreiding van Lelystad Airport betekent dan dat vliegtuigen straks op een hoogte van slechts 900 tot 1800 meter over onder meer Kampen, Kamperveen, Zalk, Wilsum en ‘s-Heerenbroek vliegen. Met alle overlast voor mensen en natuur die dat met zich meebrengt.
GroenLinks is faliekant tegenstander van de uitbreiding van Lelystad Airport. Suzanne Kröger: “Minder vliegen helpt tegen de opwarming van het klimaat, is veel beter voor de luchtkwaliteit en voorkomt geluidshinder. Minder vliegen is dus beter voor de gezondheid van mensen en voor de natuur. Voor korte vluchten zijn goede en snelle treinverbindingen een heel goed alternatief.”
Op 12 maart maakt Suzanne Kröger een toer langs plaatsen die onder de laagvliegroute van Lelystad Airport liggen: Lelystad, Biddinghuizen, Kampen en Zwolle. Wie met Suzanne Kröger in gesprek wil, over Lelystad Airport of over voor iedereen betaalbare verduurzaming of een ander thema is welkom tussen 14 en 15 uur in de Oudestraat, in de buurt van het Stedelijk Museum.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen