donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekTweede politiek Cafe in Hanzestad

Tweede politiek Cafe in Hanzestad

-

Politiek Café vanuit Hanzestad over economie.

Deelnemen aan de discussie of toehoren, het mag allebei.

politiek cafeOp donderdagavond 16 januari zendt RTV IJsselmond (zowel voor radio als televisie) weer een Politiek Café uit. Wilt u daar bij zijn dat kan dat. Vanaf 19 uur is de zaal geopend en wij bieden u het eerste kopje koffie aan. Hoewel de opkomst goed was bij het vorige Politiek Café kunnen er nog gemakkelijk wat mensen bij. U kunt dan ook vanuit de zaal meepraten over de onderwerpen die aan de orde zijn. Wethouder Pieter Treep houdt een korte inleiding over de stand van zaken m.b.t. de economie in en rondom onze stad. Hoe gaat het met de industrieterreinen, de binnenstad, de woningmarkt enz.

Werkgelegenheid verbeteren, maar hoe?

1) Werkgelegenheid verbeteren, is 2e Zuiderzeehaven en Vliegveld Lelystad noodzakelijk?

2) Meer aandacht voor toerisme (ook in buitengebied), de middenstand en binnenstad?

Dat zijn de zaken waarover kan worden gediscussieerd tussen de lijsttrekkers Manfred Haveman (PvdA), Martin Ekker (VVD) en Gert Jan Veldhoen (ChristenUnie). De bedoeling is dat ook vertegenwoordigers en kiezers (of leden) van deze en andere partijen hun zegje hierover kunnen doen! Deelnemen aan de discussie of gewoon luisteren, het mag allebei. Wij hopen dat u in grote getale komt en dat ook deze avond/uitzending bijdraagt aan het vergemakkelijken van uw keuze op 19 maart. Presentatie en samenstelling van deze avond is in handen van: Piet van Ommen (in de zaal) en Henk Wolters (gespreksleider).

In de aanloop naar het tweede politieke cafe is A.s. zaterdag (11 januari) tussen 10 en 11 uur, de SGP de eerste politieke partij die aanschuift in het programma “Stromingen langs de IJssel” (Omroep IJsselmond).

Hoewel de partij geen deel uitmaakte van de coalitie, steunde zij wel grotendeels het gevoerde beleid. Zondagsrust, IJsseldelta-Zuid en de daarbij behorende woningbouw waren echter punten waar de SGP niet meeging met de coalitie en haar eigen, soms zeer principiële standpunt uitdroeg. Eibert Spaan, de lijsttrekker van de SGP komt tevens praten over, waar men nu de verkiezingen mee ingaat. Samenstelling en presentatie van Stromingen is in handen van Henk Wolters.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen