woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsTweevoudige zege BC Kampen

Tweevoudige zege BC Kampen

-

 

De beide teams van Badmintonclub Kampen hebben knap gepresteerd afgelopen weekend. BC Kampen 1 won met 5-3 van Dronten 1 en BC Kampen 2 versloeg Barneveld 6 met 7-1.

Voor aanvang van de thuiswedstrijd in sporthal Cellesbroek leek het erop dat team 1 het lastig zou krijgen; de Drontenaren namen de tweede plek op de ranglijst in, de Kampenaren de zevende. BC Kampen liet zich echter niet intimideren door statistieken en begon sterk aan de wedstrijd.

Matthijs van Dijk en Tjalling Beemer moesten zich bij de herendubbel na drie sets gewonnen geven, maar in de singlepartijen haalden ze de punten overtuigend binnen. De dames wonnen hun dubbelpartij met ruime cijfers en hetzelfde gold voor de single van Gerda Flenge-Bakker. Wendy Dam kreeg tijdens haar enkelpartij meer weerstand, waardoor ze helaas verloor.

Met een 4-2 voorsprong begon BC Kampen 1 aan de gemengde dubbels. Tjalling Beemer en Wendy Dam verloren hun eerste set nipt met 22-24 en konden daarna ook de tweede niet winnen. Het hing van Matthijs van Dijk en Gerda Flentge-Bakker af of het team gelijk zou spelen of zou winnen. Zij beslisten in het voordeel van BC Kampen 1, dat na deze winst één plaats stijgt op de ranglijst.

BC Kampen 2 heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en bekleedt momenteel de tweede plaats. Tijdens de wedstrijd tegen Barneveld 6 hoopte het team deze positie te kunnen verstevigen. Op papier leek het erop dat de thuispartij gemakkelijk zou kunnen winnen, maar de Barnevelders lieten dat niet zomaar gebeuren; sets eindigden regelmatig in 22-20 en 21-19.

BC Kampen 2 stond al met 5-1 voor toen het begon aan de gemengde dubbels. Ron van der Kolk en Nathalie Dekker pakten hun punt in twee sets, Tjesse van der Wal en Margriet van Dijk hadden het moeilijker. Zij wonnen de eerste set, maar de tweede ging met 23-25 naar Barneveld. In een spannende laatste set maakten ze de wedstrijd af: met 24-22 haalden zij de 7-1 winst voor BC Kampen 2 binnen.

Op de foto: Tjalling Beemer en Wendy Dam (foto: Leonie Vogelenzang)

Tjalling Beemer en Wendy Dam

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen