Uitreiking Erfgoedprijs 2014 in Kampen

De gemeente Kampen organiseert op vrijdag 31 oktober in samenwerking met Kunsten ’92 een symposium in de Broederkerk in Kampen, waarbij het leven met erfgoed én water in combinatie met de actuele wateropgaven de hele dag centraal staat. Aan het eind van de dag wordt de BNG Bank Erfgoedprijs 2014 uitgereikt.

erfgoedprijsEr zijn diverse sprekers, onder andere de journalist Tracy Metz, landschapsarchitect Ruut van Paridon en deltacommissaris Wim Kuijken.

In de middag worden verschillende excursies georganiseerd. Zoals een excursie langs de waterkering van de binnenstad van Kampen, een wandeling door de monumentale binnenstad, een vaartocht over de IJssel, een rondrit door de polders van het Nationaal Landschap IJsseldelta en het Kampereiland of door de polder Mastenbroek.

Aansluitend houdt de Deltacommissaris Wim Kuijken een voordracht en reikt hij de BNG Bank Erfgoedprijs 2014 uit aan één van de vier genomineerde gemeenten: Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland of Rheden.

Wethouder Sybren Gerlofsma: “Voor wie Kampen nog niet kent is deze dag natuurlijk een mooie kennismaking met de stad en het landschap, maar het geeft ook een goed inzicht in de belangrijke rol van water en watermanagement. Voor de professional op het gebied van water en/of erfgoed is het interessant, omdat op deze dag getoond wordt wat goed waterbeheer voor de samenleving kan betekenen.”

BNG Bank Erfgoedprijs 2013
In 2013 won de gemeente Kampen de BNG Bank Erfgoedprijs 2013. Het gewonnen bedrag van 25.000 euro is ingezet om een lokaal erfgoedproject te steunen. Begin dit jaar won een groep van kleine Kamper erfgoedprojecten deze erfgoedprijs. De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92. De prijsuitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs wordt traditiegetrouw gehouden in de gemeente die de prijs het jaar ervoor won.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*