Uitslagen Deltaruiters 17 en 18 juli

Dit weekend was het tweede weekend waar de paarden- en ponyruiters wederom gingen strijden voor kampioenstitels tijdens de Regiokampioenschappen van Overijssel.

Op Urk werd er gestreden in de dressuur, maar dan door de paardenruiters. In IJsselmuiden werden er door verschillende Overijsselse ponyruiters gestreden om de springtitels.

Voor de Deltaruiters zijn er verschillende ruiters afgereden naar de plek waar het moest gebeuren. Zo zijn in IJsselmuiden ponyruiters gestart o.a. Katja Veldhoven met haar pony Browny Dutch. Zij startte in de Klasse B, cat. D/E, waar zij een mooi eerste foutloos rondje heeft laten zien. Haar barrage werd beoordeelt door de jury’s midden in de bak op stijlpunten. Zij werd beloond met een 5e plek van de 49 starts. Zij mag door naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Daarnaast mocht Kyra Snoeijer van start gaan met Don Gravin afgelopen zaterdag op de galoppade. Ze kwamen uit in de klasse L cat. E. Ze wisten met 2 foutloze parcoursen een mooie 3e prijs te winnen. Hiermee zijn ze ook geplaatst voor de Hippiade in Ermelo.

Nicole Spijker mocht zaterdag afreizen naar Urk met haar paard Kylani. Tijdens de Regio Kampioenschappen dressuur voor paarden is zij gestart in de Klasse L1. Dit werd beloond met 209,5 en 218 punten. Waarmee zij de titel Overijssels Kampioen in ontvangst mocht nemen en zich tevens geselecteerd heeft voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo deze zomer.

Wij wensen de dames die afgevaardigd worden naar de Levade/ Nederlandse kampioenschappen heel veel succes en een goede voorbereiding toe.

Ilse Nora Bliek is zaterdag gestart aan haar eventing weekend in Schaijk. Zaterdag heeft zij haar kunsten tijdens het dressuuronderdeel mogen laten zien met haar pony Floris. Ilse vond zelf de proef erg fijn gaan. Volgens de jury ging het heel goed en werden ze met maar liefst 239 punten beloond. Zondag werd de eventing wedstrijd van Ilse vervolgd met springen en cross.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*