Uitslagen Deltaruiters IJsselmuiden

Foto van auteur

Foto: Kyra Snoeijer met Don Gravin, gemaakt door Digi Shot op het NK in Ermelo

Uitslagen Delta Ruiters laatste rubrieken NK en van de gereden wedstrijden

In Ermelo waren de laatste springrubrieken dit weekend aan de beurt tijdens de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen). Kyra Snoeijer had zich gekwalificeerd tijdens de Regiokampioenschappen en mocht zaterdag in de rubriek 110 cm Paarden starten. Dit deed zij met haar powerhorse Don Gravin. In een grote groep van 60 sterke deelnemers wist de combinatie een mooie foutloze eerste ronde neer te zetten. Tijdens de barrage viel er helaas een balk waardoor de combinatie 4 strafpunten kreeg. Maar door de snelle tijd wisten Kyra Snoeijer en Don Gravin zich toch naar een 14 plek te rijden en de bijbehorende prijs mee naar IJsselmuiden te nemen.

Voor de ruiters en amazones van de Deltaruiters werd op vrijdagavond de aftrap gedaan door Lisa van Wijnbergen tijdens een dressuurconcours in Wapenveld.
Lisa van Wijnbergen reed daar met haar pony Donja voor het eerst in de Klasse L2. Dit ging zeker niet slecht voor een eerste keer, want de combinatie reed naar 204 punten en wonnen hiermee de eerste proef. De tweede proef nam Lisa van Wijnbergen ook de 1ste prijs mee naar huis voor 196,5 punt.

Ook vrijdag in de avond is Christa Wind met haar paard Fredau fan Boniastate gestart in Staphorst in de klasse L2. Zij reden samen naar twee maal de 2e prijs tijdens hun proeven. De eerste proef behaalde de combinatie 202,5 punt en de tweede proef 201,5 punt.

Sem Henniphof is met zijn pony Finn afgereisd naar Zwolle om daar 2 dressuurproeven te rijden. Hij behaalde tijdens zijn eerste proef 203 punten en dat was goed voor een 1ste prijs. De pony Finn zette ook zijn beste beentje voort tijdens de tweede proef waar de combinatie met 199 punten de 2e prijs meepakte. Nu begint het voetbalseizoen ook weer, dus zal het omtrent Sem Henniphof en zijn pony Finn iets rustiger worden. Succes jongens!

In Zwolle zijn ook Roselyn en Sherise Slendebroek gestart tijdens de Horka cup voor dressuur.

Roselyn startte met Chavello’s Golden Cutie SL in de klasse B en reed tijdens haar eerste proef naar een 2e plek met 199,5 punt. Hun tweede proef was goed voor 204,5 punt en een 1ste prijs.
Sherise Slendebroek wist samen met Goldberg’s Chilayne de eerste proef te winnen met 205,5 punten in de klasse L1. De tweede proef hadden ze samen veel spanning, maar reden ze samen nog naar 189 punten.

Esmee Verwoert startte met Pampa Start tevens voor het eerst in een hogere klasse, namelijk de  L1. Zij reed bij beide proeven 196 punten bij elkaar. Ze ging met de eerste prijs naar huis die goed was voor een leuke tas vol spullen.

Er werd dit weekend ook nog gesprongen. Gerco Rienties mocht met Nolly Bolly a la muis van start komen in de klasse B in Putten. Hij reed daar een mooi rondje en dat werd beloond met 81 stijlpunten dat hem de 1ste prijs opleverde.

Maxime van Dijk reed haar Young Riders debuut zaterdag in Wapenveld. Best spannend om alles uit je hoofd te moeten rijden en ook je paard nog de goede dingen te laten doen. Maar dit ging Maxime goed af en zij wist samen met haar paard Kokulan de spanning onder controle te houden. De jury waardeerde de proef met 63,8%  en daar behaalde ze een tweede prijs mee.

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie