Uitslagen pony en paardenwedstrijden

Deze week en het weekend werden er op meerdere plekken in en rond Overijssel pony en paardenwedstrijden gehouden.

Donderdag was de eerste dag van het dressuurconcours de Zilveren ster in Hardenberg die meerdere dagen duurde. Hier startte Jorita Meuleman met haar Lady Leatherdale in de klasse M1/M2. Hun eerste proef was even inkomen en de tweede proef was goed voor 209 punten en een tweede prijs. De vrijdag wist deze combinatie twee prijzen in beslag te nemen. Bij beide ringen werden hun proef beloond met een 4e prijs. Zaterdag mocht en zij weer aan de start verschijnen en werden ze voor hun eerste proef beloond met 194 punten en tevens een 4e prijs. De tweede proef reden ze 195 punten bij elkaar en dat was goed voor een 5e plek.

Donderdag startte ook outdoor Zuidwolde. Tijdens dit grote springconcours hebben Kim Spronk en Jenita Koetsier ook van zich laten horen. Kim Spronk wist samen met Christien de winst te pakken en Jenita Koetsier met Ivy volgde op de voet met een knappe tweede plek.

Zo mocht Gerco Rienties zaterdag starten in Hulshorst bij het springconcours met Nolly Bolly a la Muis. Daar werd de combinatie tweede in de klasse B met 75 stijlpunten. Met het paard Kimi R startte Gerco Rienties in de klasse L en won deze klasse na een mooie foutloze barrage.

Zuidwolde was ook dit jaar weer de ‘place to be’ voor Kyra Snoeijer en Don Gravin. Op dit mooie concours is de combinatie gestart in de klasse 110 cm en 120 cm. Beide parcoursen foutloos en ook twee keer in de prijzen. In het 110 cm parcours een mooie 3e prijs weten te behalen. Daar het rondje 120 cm hoog ook foutloos en de snelste tijd. Hiermee wisten zij de winst binnen te halen en de prijzen mee naar IJsselmuiden toe te nemen.

Christa Wind is vandaag naar Ruinerwold geweest, met Fredau Fan Boniastate. Hier reed zij met haar merrie de laatste wedstrijd in de klasse L2 en is daar in de 1e proef 4e geworden met 195 punten. Met het paard Nozem reed Christa Wind in de klasse L1 en werd behaalde de 190 punten voor de tweede proef. Hiermee werden zij 2e.

Marley Puttenstein reisde dit weekend ook af naar Zuidwolde’ met de pony Whinny. Om daar deel te nemen aan de bixie’ ze behaalde maar liefst 107 punten in de B1 dressuur! Ook met springen behaalde ze maar liefst 35 punten in de klasse AA! Dat werd beloond met leuke prijzen

 

In Exloo is Anique Frans ( foto hier boven) twee dagen gestart met Jack op het hippisch centrum Exloo bij de Junioren. Zaterdag een goede proef neer kunnen zetten. Ondanks in een dikke regenbui te moeten starten, maar Jack liep onverstoorbaar door en zij behaalden een mooie score van 70,1%. Hiermee werden zij derde in de gecombineerde rubriek met de Young Riders. Zondag heeft de combinatie ook fijn kunnen rijden, maar maakten zij helaas één grote fout die hen veel punten kostte. Ze werden alsnog beloond met 65,6 % en een tweede plek in de gecombineerde rubriek met de Young Riders.

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.