Zondagavond uitvoering project Hykanon

Tweede project als vervolg op eerder succesvolle samenzangameezing experience

Vanavond, zondag 19 juni om 19u00, vindt de finale plaats van ’Ameezing experience’ in de Rooms-Katholieke Kerk van IJsselmuiden. Onder het thema ’Jouw stem doet ertoe!’ is er twee maanden toegewerkt naar een meezingervaring met een aantal gastleden van het koor in een viering met een oecumenisch karakter en ruimte voor gebed en ontmoeting.

Jongerenkoor Hykanon uit Kampen/IJsselmuiden mocht 18 projectzangers verwelkomen bij de eerste repetitie op 25 april. Daarmee kwam het aantal koorleden op 31 en was het jongerenkoor naar eigen zeggen even het grootste koor van Kampen en IJsselmuiden. Er zijn liederen geoefend uit het vaste repertoire maar ook onder andere het nieuw ingestudeerde ‘You’re the voice’. In de viering zullen muziek en tekst centraal staan en er is ook ruimte voor gebed en ontmoeting.

Vanuit dat laatste aspect is de viering mede ontstaan. Het koor wil een samenzijn organiseren in een weekend dat er in de kerk geen reguliere viering is. Vanwege de ameezing ervaring is er veel ruimte voor samenzang met Nederlandstalige en Engelstalige nummers die zowel in de katholieke als de protestantse kerk bekend zijn en liederen uit Taizé. De viering is open en gratis toegankelijk met een collecte na afloop. Het jongerenkoor staat onder leiding van dirigente Janet van Gaalen-Schouten en pianist Paul de Vroome.

jongerenkoor Hykanon

Kijk en luister of lees meer over Hykanon op:
Meditatieve viering
Jubileumconcert (video)
Facebookpagina
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*